Český chlapecký sbor vstupuje do šesté sezóny

Královéhradecký Český chlapecký sbor, který vznikl v roce 2010 pod vedením sbormistrů Jakuba a Jennifer Martincových, startuje o víkendu svoji šestou koncertní sezónu. V loňském roce prošel generační obměnou a letos se chystá dobýt Evropu. V září otevírá svoje brány a přijímá zpěváky do všech oddělení. Šanci zpívat, hudebně se vzdělávat i cestovat mají kluci všech generací - od 3 let, přes školáky až po mladé muže po mutaci.



Český chlapecký sbor, neděle 6. září 2015
Magazín > Sborový život

Český chlapecký sbor z Hradce Králové

Robert Černohlávek / Český chlapecký sbor

Jméno Českého chlapeckého sboru bylo po dlouhou dobu spjato s osobností sbormistra Jakuba Martince. Ten ale před nedávnem získal několikaleté angažmá na kanadské univerzitě. Ke sboru přivedl pražského sbormistra Lukáše Jindřicha, který se o hradecké zpěváky spolu s dalšími spolupracovníky stará již přes dva roky. “V loňském roce jsme prošli generační obměnou a zaměřili jsme se více na jednotlivé složky a koncertní skupiny. Velký prostor dostala mužská složka, která začala vystupovat na samostatných koncertech, spoustu koncertů mělo naše přípravné oddělení Zpěváček a samostatnou průpravu dostala mladší složka sopránů a altů, která na soutěži Svátky písní v Olomouci před třemi měsíci vybojovala stříbrnou medaili,” vyjmenovává produkční sboru Martin Sedláček.

I začátek nové sezóny bude postavený na všech koncertních složkách. "Nejstarší zpěváky z tenorů a basů vysíláme na soutěžní festival do polského Krakova, pro koncertní skupinu připravujeme předvánoční cestu do Rakouska, čekají nás koncerty po celé České republice včetně velkého galakoncertu hvězd v pražském divadle Hybernia. Minimálně jednou měsíčně budou vystupovat i Zpěváčci, poprvé už 14. září na Masarykově náměstí u příležitosti připomenutí úmrtí T. G. Masaryka,” doplňuje Sedláček. Sbor také pravidelně účinkuje na scéně Klicperova divadla v inscenaci Richard III. a bývá hostem herecké kapely Mastix na jejích divadelních koncertech.

Šikovní zpěváci z Hradce Králové i okolí se mohou do všech těchto aktivit zapojit. Po celé září sbor přijímá přihlášky prostřednictvím webových stránek www.chlapeckysbor.cz. Přihlásit se mohou chlapci a mladí muži od 3 do 21 let. Jedinou podmínkou je chuť skvěle zpívat. Zkoušky se konají podle věkové skupiny jednou nebo dvakrát týdně v domovském sídle na ZŠ Kukleny.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)