Český chlapecký sbor z Hradce Králové má za sebou poslední koncerty

Český chlapecký sbor z Hradce Králové, který vznikl v roce 2010, ukončil o víkendu po sedmi letech svoji činnost. Posledními vystoupeními, která členové sboru absolvovali, byly tři prestižní velké koncerty v norimberské Meistersingerhalle v rámci koncertního cyklu orchestru Nürnberger Symfoniker pod taktovkou Jakuba Martince.



Martin Sedláček a redakce, čtvrtek 28. prosince 2017
Magazín > Zprávičky

Český chlapecký sbor z Hradce Králové

Robert Černohlávek / Český chlapecký sbor

Český chlapecký sbor z Hradce Králové navazoval na tradici chlapeckého sborového zpěvu na českém území, která začala ve 13. století v Praze v katedrále sv. Víta, pokračovala u brněnských Modráčků se slavným členem Leošem Janáčkem a v novodobé historii pak chlapeckým sborem založeným v Hradci Králové manželi Jiřím a Květou Skopalovými v roce 1982. U zrodu stáli v roce 2010 manželé Jennifer a Jakub Martincovi.

Český chlapecký sbor během sedmi let uskutečnil řadu zahraničních koncertních turné především po Kanadě, USA a zemích Evropy, natočil 3 CD a realizoval premiéry děl soudobých českých skladatelů, např. Žalozpěv za zabité děti Marka Kopelenta, který v nahrávce pro Český rozhlas vyjde na začátku příštího roku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)