Vánoční oratorium (Weihnachtsoratorium) - J. S. Bach

Dlouhé týdny nacvičoval komorní orchestr Janáčkovy konzervatoře a separátně také jejich domácí pěvecký studentský sbor. Navíc se, pro účel posílení konzervatoristů, a tak dosažení možné produkce tohoto ne zrovna snadného díla, na přechodnou dobu utvořilo sborové těleso vzniklé spojením APS VŠB TU Ostrava pod uměleckým vedením Jana Mlčocha a smíšeného pěveckého sboru Chorus Ostrava, pod uměleckým vedením Jana Mlčocha a Lumíra Pivovarského.



Helmut König, pondělí 28. ledna 2013
Magazín > Sborový život

Chorus Ostrava

Nakonec bylo toto náročné dílo – známé Bachovo Vánoční oratorium v podobě dvou koncertů ve dnech 19. a 20.12.2012 v ostravském múzickém stánku s tamním dvorním dirigentem Petrem Šumníkem předvedeno.

Stalo se tak před publikem, které se o dvou adventních večerech v docela hojném počtu shromáždilo v sále Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě.

Účinkující samotní by neměli hodnotit, jaké to bylo. Pro mnohé bylo Vánoční oratorium Johanna Sebastiana Bacha prvním setkáním a novou zkušeností s nastudováním a produkcí něčeho nad rámec standardního repertoáru sborových těles, tedy setkání s něčím „větším“, ne zrovna běžným dílem.

Naši oba pánové dirigenti, kteří toto Oratorium Tempore Nativitatis Christi trpělivě a dlouho nacvičovali, a po oba večery v diváckém sále „akci“ sledovali, našli pro věc dobrá hodnotící slova. Realizace celé akce bylo údajně pochvalně přijata také vedením Janáčkovy konzervatoře.

Tož přejme si, aby tento společný projekt nebyl na dlouhou dobu projektem posledním!

Převzato ze sborového blogu Chorus Ostrava.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)