Záboj Pelhřimov zpíval v Senátu

Ve čtvrtek 30. června 2011 se pěvecký sbor Záboj Pelhřimov vydal do Prahy. Byl pozván panem předsedou Milanem Štěchem k provedení koncertu v rámci "Kulturního léta v Senátu" ve Valdštejnské zahradě.



, sobota 30. července 2011
Magazín > Sborový život

Sbor Záboj z Pelhřimova před Senátem ČR

Po příjezdu jsme byli panem předsedou Senátu mile přivítáni. Potom se nás ujala paní Marie Kouřilová z kanceláře Senátu a vyzvala na prohlídku paláce. Po projití rengenovými rámy jsme procházeli úžasnými sály a poslouchali její výklad o historii. Prošli jsme i sálem Senátu a dověděli se, jak probíhá příchod senátorů na daná místa. Velmi jsem ocenili příjemné vystupování paní Kouřilové a děkujeme.

Na začátku koncertu v 17 hodin pan předseda Senátu Milan Štěch všechny přivítal a představil Záboj. Zpívali jsme v salle terreně, před níž byly všechny lavice obsazeny posluchači. Mužský sbor, který vede sbormistr Petr Žák, učitel základní umělecké škole v Pelhřimově, zazpíval deset skladeb. Smíšený sbor, jehož sbormistriní je paní Vlasta Veselá, předvedl 12 skladeb. Dvě písně na klavír doprovázela paní Věra Krčálová. V programu byly skladby duchovní, spirituály a vděčné písně lidové, při nichž se někteří posluchači přidali zpěvem k nám. Hodně tleskali a na tvářích bylo vidět úsměvy.

Záboji a hlavně sbormistrům poděkoval ředitel kanceláře Senátu, neboť pan předseda Štěch v polovině koncertu musel odejít na další akci.

Po vystoupení jsem se ještě prošli nejstarší barokní zahradou na území Prahy - Valdštejnskou - s maramorovu kašnou, balustrádami a sochami. Velká škoda, že originály de Vriesových soch byly na konci třicetileté války roku 1648 nenávratně odvezeny Švédy.

Domů jsme přijeli ve 21 hodin. Vážíme si tohoto poznání, bylo pro nás krásným zakončením sezóna 2010-2011.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)