Jarní koncert v Pelhřimově

V úterý, 20.dubna 2010 se konal v kostele sv. Víta v Pelhřimově jarní koncert, kde vedle mužského sboru (sbormistr Petr Žák), a smíšeného sboru (sbormistryně Vlasta Veselá) ZÁBOJ Pelhřimov, vystoupily jako hosté sbory ZUŠ Pelhřimov - DUHA a PODKOLENKY, pod vedením Dany Bezstarostové.



Hana Vratišovská, středa 26. května 2010
Magazín > Sborový život

Záboj Pelhřimov

Atmosféra koncertu se nesla v duchu radostného příchodu jara, společného zpívání "dospěláků", dětí a teenagerů. Zazněly zde písně vážnějšího charakteru (Largo - A. Dvořák, Vzpomínky - A. L. Webber, Vyprávění v pokoji - A. Mc Broom, Čarování a pomluvy - B. Martinů, Sbor lovců - K. M. Weber), ale i písně v lidovém tónu. Obzvlášť pak příjemnou záležitostí byla píseň z opery Jakobín od A. Dvořáka, která koncert uzavřela.

Z odezvy diváků se koncert velice zdařil a přispěl tak k dalšímu prohlubování spolupráce mezi jednotlivými sbory, ať již dospělých, či dětí.

Co dodat - máme radost a děkujeme všem, kteří pečují s láskou o toto umění - umění pěvecké, které spojuje nás všechny bez hranic, neboť jak jistě víte - Zpěvem k srdci - srdcem k vlasti!

Klikněte pro zobrazení dalších fotek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)