Celostátní přehlídka školních sborů

Ve dnech 30. května až 1. června se v Pardubicích uskuteční 18. ročník nesoutěžního celostátní přehlídky školních dětských pěveckých sborů, který za přispění a z pověření MK ČR pořádá NIPOS-ARTAMA ve spolupráci s Kulturním centrem Pardubice a oddělením kulturních služeb Krajské knihovny v Pardubicích.



Jana Línková, středa 28. května 2008
Magazín > Sborový život

Přehlídka, které se účastní letos asi 700 malých zpěváčků, je putovní a v Pardubicích se bude konat letos už potřetí. Celostátní přehlídka bude mít opět výrazně pracovní charakter a bude koncipována jako výběr nejzajímavějších vystoupení ze všech krajů ČR. I když přehlídka klade důraz na školní sbory, jejím záměrem je umožnit rovněž setkání širšího spektra dětských sborů, tj. např. sborů ZUŠ, DDM, přípravek koncertních sborů apod.

Smyslem přehlídky není soutěžení, ale vytvoření příležitosti pro vzájemné setkání, inspiraci a předávání zkušeností. Národní kolo je vyvrcholením uměleckého snažení nejlepších školních dětských pěveckých sborů, jejichž kvalita byla ohodnocena postupem z krajských přehlídek. Národní přehlídka je odměnou za pečlivou přípravu a umělecké kvality sborů i sbormistrů. Součástí přehlídky je beseda s lektorským sborem, resp. porotou, spojená s rozborem jednotlivých festivalových vystoupení.

Veřejná vystoupení se konají v aule Univerzity Pardubice v pátek 30. května od 19.30 hodin (slavnostní koncert) a v sobotu od 10.00 (první přehlídkový blok), 14.00 (druhý blok) a 20.00 (závěrečný slavnostní koncert). V neděli 1. června v 10.00 se sbory tamtéž s přehlídkou společným zpěvem rozloučí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)