XXIII. celostátní přehlídka školních dětských pěveckých sborů

Letošní celostátní přehlídku dětských pěveckých sborů opět hostil Uničov. Představilo se tu 16 pěveckých sborů, které byly vybrány na Krajských postupových přehlídkách ze 181 dětských sborů s více jak 5200 dětmi.



Miloslava Vítková, pondělí 16. září 2013
Magazín > Sborový život

Motýli Šumperk

Každoroční vyvrcholení celoroční umělecké práce pedagogů a žáků v oboru „sborový zpěv“ bylo podtrženo předáním ceny ministra kultury v oblasti dětské umělecké aktivity za celoživotní činnost věnovanou rozvoji oboru dětského sborového zpěvu paní doktorce Jaroslavě Mackové. Předání ocenění bylo doprovázeno radostným a dlouhým potleskem dětí i jejich sbormistrů, kteří si nesmírně cenní přínosu, osobního zaujetí a péče o oblast dětského sborového zpěvu, kterou paní doktorka Macková po dlouhá léta přinášela a přináší.

Velmi inspirativní bylo vystoupení předního pěveckého sboru Motýli ze Šumperka, který vedou sbormistři Helena Stojaníková a Tomáš Motýl. Jejich radostné vystoupení oslovilo všechny děti v sále a snad se jim stalo i motivací do další tvůrčí sborové práce.

Obyvatelé města i jeho návštěvníci mohli všechny zúčastněné sbory slyšet při společném zpěvu na Masarykově náměstí, kde sbory zazpívaly společné písně s místním dechovým orchestrem Haná a posléze i roztančily doslova celé náměstí. A na dvou přehlídkových koncertech v Koncertní síni Uničova.

Těšíme se na vás na 23. – 25. května v Uničově.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)