SPS ORLICE KOSTELEC NAD ORLICÍ SLAVÍ 160. VÝROČÍ ZALOŽENÍ

Srdečně Vás zveme na koncert Smíšeného pěveckého sboru Orlice u příležitosti oslav 160. výročí jeho založení, který se uskuteční 26. května 2022 od 18:00 v SK Rabštějn v Kostelci nad Orlicí.



Lenka Hloušková, středa 11. května 2022
Magazín > Sborový život

SPS ORLICE KOSTELEC NAD ORLICÍ

archiv sboru / archiv sboru

Psal se rok 1862 a v našem městě Kostelec nad Orlicí byl založen zpěvácký spolek Orlice, předchůdce našeho sboru.

V průběhu následujících let prošlo toto amatérské pěvecké sdružení zajímavou historií. Podrobný popis historie vyšel v CANTUSU č. 1/2022 nebo je uveřejněn na stránkách www.orlice.estranky.cz. Sbor zažil období rozkvětu i úpadku, díky jeho nadšeným a obětavým členům přestál všemožné překážky. Až na pár krátkých okamžiků nepřerušil svou činnost a stal se platnou součástí kulturního života Kostelecka.

Píše se rok 2022 a v našem městě stále působí pěvecký sbor Orlice. Vážíme si bohaté historie našeho sboru, všech těch, kteří donesli tu pomyslnou stošedesátiletou štafetu až do dnešních dnů. Slibné rozšiřování členské základny se během uplynulých dvou let omezování zastavilo a přišla další citelná rána v podobě odchodu sbormistryně. Nevzdali jsme to a rádi jsme se zapojili do nácviku a provedení vánočních mší v Kostelci nad Orlicí, Častolovicích a Chlenech. Usilovné hledání nového sbormistra se vyplatilo. Od ledna máme nového profesionálního sbormistra pana Mgr. Ing. Jaroslava Šlaise a přivítali jsme mezi sebou nové milé kolegy. Společně a s novým elánem jsme se pustili do nácviku repertoáru pro letošní sezónu. Především chceme důstojně oslavit naše jubileum. Jak jinak, než slavnostním koncertem, který se bude konat 26. května 2020 od 18:00 hodin v sále SK Rabštejn v Kostelci nad Orlicí. Sbor vystoupí za klavírního doprovodu Moniky Šnorbertové, hostem bude trumpetistka Anna Palmeová.

Zpěv je velká radost umocněná sdílením - nadále srdečně zveme případné zájemce do svých řad. (kontakt na předsedkyni sboru tel. 732 131 114,

email: magda.hlouskova@gmail.com).

Další plánované akce 1. pololetí:

28. 5. 2022 účast na XV. setkání pěveckých sborů v Heřmanově Městci

18. 6. 2022 účast na 30. setkání Kostelců v Červeném Kostelci


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)