Smíšený pěvecký sbor Orlice zve na výroční koncert

Smíšený pěvecký sbor Orlice zve všechny příznivce sborového zpěvu na Slavností koncert ke 155. výročí svého založení. Koncert se koná v SK Rabštejn v Kostelci nad Orlicí dnes 3. listopadu 2017 od 18.00 hodin.



Redakce, pátek 3. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Smíšený pěvecký sbor Orlice

archiv sboru / Orlice

Kromě Orlice vystoupí hosté Smíšený pěvecký sbor Smetana z Hradce Králové se sbormistrem Janem Jiráčkem a houslový soubor ZUŠ F. I. Tůmy pod vedením Heleny Čepelkové.

Smíšený pěvecký sbor ORLICE se sbormistryní Mgr. Nikolou Košťálovou se představí skladbami českých skladatelů Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a dalšími krásnými melodiemi.

Z historie sboru...

Z archivních zápisků se dovídáme, že sbor Orlice vznikl ze dvou samostatných sborů: mužského a ženského. Sloučením těchto sborů vznikl Smíšený pěvecký sbor Orlice v roce 1862.

Zpočátku vystupoval různě. Samostatně mužský a samostatně ženský a pak společně, jak to dokazuje program koncertu ze 30. dubna 1933, též ve Zpravodaji Kostelce nad Orlicí. Některé zápisy o koncertech z minulých dob vůbec se ale vůbec nedochovaly nebo jen chabě.

Bohužel během let odešlo z našich řad mnoho pěvců a již se nikdy nevrátí. Proto se musel pro menší sbor změnit i repertoár. Sboristé by tedy rádi přivítali posily, aby mohli obnovit vícehlasá díla našich předních skladatelů a zvlášť dílo opěvující zpěv a z plných plic zazpívat.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)