Sbory států Visegrádské čtyřky si zazpívaly na festivalu v Levici

Na pozvání umělecké komise Mezinárodního festivalu sborového umění Levice strávil poslední zářijový víkend Akademický pěvecký sbor VŠB-TUO na jižním Slovensku, kde se zúčastnil třídenního setkání přátel hudby. Během festivalu se levickému publiku kromě APS představil Spevácký zbor slovenských učitelů, Cambiar La Música ze Slovenska, polský Wyrzyski chór meski a maďarský Pécsi Tudományegyetem Női Kara.



redakce/TK, středa 24. října 2018
Magazín > Sborový život

Sborové foto

redakce / archiv

V pátek všechny zúčastněné sbory vystoupily na samostatných koncertech na různých místech Levic a okolí (APS vystoupil v kulturním domě obce Horša), během sobotního dopoledne sbory zazpívaly v levickém obchodním centru a také na Náměstí hrdinů. Vrcholem festivalu byl pak sobotní galakoncert v hotelu Lev, kde v první půli večera vystoupily všechny sbory. Druhou půli pak zahájil Štátný komorný orchester Žilina, který posléze doplnil Spevácký zbor slovenských učitelů a zazněla premiéra majestátní Třetí knihy žalmů pro mužský sbor a orchestr od Ľuboše Bernátha. Během následného velmi bohatého rautu si všechny sbory navzájem sdělily své dojmy z dosavadního průběhu festivalu, navázala se nová přátelství a došlo samozřejmě i na společné zpěvy. Během nedělního dopoledne APS ještě vystoupil v Evangelickém kostele a po příjemném obědě vyrazil zpět domů.

Levický festival se nám velmi líbil, a to nejen po stránce hudební, ale i organizační a gastronomické. Těšíme se zase někdy nashledanou.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)