Úspěch Ženského akademického pěveckého sboru VŠB-TUO!

Po téměř třech letech jsme se rozhodli opět změřit síly s těmi nejlepšími ve světě, na další z top sborových soutěží, tentokráte ale s ženským sborem.



Martina Hanelová, pátek 10. června 2022
Magazín > Sborový život

Mezinárodní soutěž Martkoberdorf

archiv sboru / archiv sboru

Mezinárodní soutěž komorních pěveckých sborů v Marktoberdorfu se řadí mezi jedny z nejprestižnějších soutěží vůbec. Akademický pěvecký sbor VŠB-TUO se dostal do výběru sborů, a to bylo první vítězství.

Ve velké konkurenci sborů z Indonésie, USA, Jižní Afriky, Slovinska a Německa jsme získali 3. místo a speciální cenu pro dirigenta Adama Sedlického za nejlepší interpretaci současné skladby (Ara more, pašal ma! Petr Špilák).

Dosáhli jsme vysokého hodnocení v mezinárodním měřítku. Jsme z toho neskutečně šťastni. Samotný festival byl protkán mnoha koncerty nejen v Marktoberdorfu, ale také v okolních městech, na kterých byla vždy vysoká účast v publiku. Samotní posluchači byli velmi vnímaví a zvyklí na taková vystoupení. Jejich bouřlivý potlesk nás vždy velmi těšil. Sbory se kouzelně podporovaly, seznamovaly se mezi sebou. Organizace soutěže byla úžasná. Vše včas na svém místě.

Na začátku července se Ženský akademický pěvecký sbor VŠB-TUO chystá na domácí půdu, na Mezinárodní festival pěveckých sborů „IFAS“. Jak to asi dopadne tam?


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)