Iuventus, gaude! získal na olympiádě sborového zpěvu zlatou medaili

Jablonecké děti obhájily zlatou medaili ze Cincinnati 2012 a z Rigy 2014

v kategorii duchovní hudba na největší sborové soutěži světa - Olympijských hrách sborového zpěvu World Choir Games 2018 v Tshwane (dříve Pretoria)v Jihoafrické republice.



redakce / TZ, pátek 24. srpna 2018
Magazín > Sborový život

IG! na světové sborové olympiádě

Michaela Dubská / Iuventus, gaude!

„Poprvé jsme nesoutěžili mezi dětskými sbory, ale v kategorii spiritual, kde jsme získali stříbrnou medaili. Obou kategorií se účastní nejlepší dospělé sbory planety, které musí projít kvalifikací," vysvětlil sbormistr Iuventus, gaude! Tomáš Pospíšil.

Jestliže ve třech jiných kategoriích byl s 95 body mezi zlatými sbory absolutním vítězem Čínský sbor z Experimentální školy sborového zpěvu s výběrem nejlepších zpěváku z Číny, pak zlato jabloneckých dětí, které zpívají dvakrát týdně a mají spoustu jiných zájmů je s 82,5 bodu obrovským úspěchem. Úspěch podpořily i dva další české sbory, a to chlapecký sbor Páni kluci, jenž získal dvě stříbrné medaile a dívčí sbor Puellae Cantantes, který má dvě zlaté a jednu stříbrnou. Oba sbory jsou z Litoměřic.

„V neděli 15. 7. letíme z Johannesburgu na jih do Port Elizabeth a podnikáme koncertní turné po jižním pobřeží. Do Prahy 49 členný dětský sbor s 10 členným doprovodem přiletí 25.7. Česká televize s námi vše točí a připravuje dokument," dodal přímo z Tshwane Tomáš Pospíšil.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)