Na Novoročním koncertě se předávaly ceny PRO MERITIS

Sbormistr Iuventus gaude! získal prestižní ocenění.

Jablonec nad Nisou má dva nové drži tele Ceny města Pro meritis. Stali se jimi atlet Ivan Ullsperger in memoriam a sbormistr dětského pěveckého souboru Iuventus, gaude! Tomáš Pospíšil.



Martin Kubišta, neděle 12. ledna 2020
Magazín > Sborový život

Držitelé ceny PRO MERITIS

Martin Kubišta / https://www.mestojablonec.cz/

Ceny předal na Novoročním koncertě v městském divadle primátor Jiří Čeřovský.

Stalo se již tradicí, že v rámci Novoročního koncertu předává jablonecký primátor prestižní městskou cenu Pro meritis. Letos předal Jiří Čeřovský ceny dvě. Jednu in memoriam získal jablonecký atlet Ivan Ullsperger, za kterého ji převzal jeho vnuk Miroslav. „Pamatuji si, že dědeček byl sportovcem do poslední chvíle. Když už nemohl chodit, alespoň jezdil doma na rotopedu každý den kolem třiceti kilometrů,“ prozradil na oceněného sportovce, který byl současníkem Emila Zátopka, vnuk Miroslav Ullsperger.

Druhou cenu Pro meritis převzal z rukou primátora Čeřovského pedagog jablonecké ZUŠ a sbormistr dětského pěveckého sboru Iuventus, gaude! Tomáš Pospíšil. Na otázku, zda je práce s dětmi těžká, řekl: „Hlavně je krásná. Děti nejsou horší, než byly dříve, jak se někdy říká. Naopak. Práce s nimi mě stále nesmírně těší a nabíjí. Doufám, že to tak bude dlouho.“

Slavnostní rámec celému novoročnímu večeru dodala Filharmonie Hradec Králové pod taktovkou Kaspara Zehndera. „Královehradecká filharmonie je také už tradiční součástí slavnostního koncertu. Letos přivezla program nazvaný Tango sinfonico,“ doplnila vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová s tím, že s kralovéhradeckou symfonií vystoupili také zpěvačka Analia Selis, klavírista Mariano Castro a hráč na bandoneon Omar Massa z Argentiny.

Novoroční koncert pořádá statutární město Jablonec nad Nisou v městském divadle od roku 2011. Cenu města Pro metritis na něm začal primátor udělovat o rok později. Jejím historicky prvním držitelem je Václav Vostřák.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)