Rolničkové svátky písní 2018 startují již v pátek

Srdečně zveme 13. a 14. dubna všechny příznivce sborové hudby a zvláště pak milovníky hudby Zdeňka Lukáše na jedenadvacáté Rolničkové svátky písní. Místem konání je Salesiánské divadlo na Kobyliském náměstí na Praze 8.



Redakce, úterý 10. dubna 2018
Magazín > Sborový život

Rolničkové svátky písní 2014, závěrečný koncert

Robert Barkman / DPS Rolnička

Rolnička pořádá již 21. ročník festivalu pro pražské dětské sbory a hosty ve spolupráci s Hlavním městem Praha. 21. ročník bude věnován tvorbě významného skladatele Zdeňka Lukáše k jeho nedožitým 90. narozeninám. Fetival začne 13. dubna v 18.30 koncertem Rolničky Praha, Štývarova dětského sboru Třinec a přípravného oddělení Rolnička Mú+P. Pokračuje v sobotu od 10.30 koncertem sboru Svítáníčko (Praha 5, 4. a 6. třída ZŠ Švehlova) a Rolnička (oddělění Ms), v 15.00 zpívají Sněženky z Osmikvítku (Praha 8), Ťutínci z Radosti a Pueri gaudentes (ZUŠ Praha 7) a Rolnička (oddělení P). Festival zakončí koncert v 18.30, kdy zazpívá Rolnička D, Rolnička K a Brumlíci z Krumlovských medvíďat (ZUŠ Český Krumlov).

Nesoutěžní festival dětských pěveckých sborů Rolničkové svátky písní pořádá dětský pěvecký sbor Rolnička od roku 1996. V posledních letech je zaměřen na výběrové dětské sbory a jejich přípravná oddělení. Jeho cílem je setkání a seznámení dětí z různých sborů a vzájemná inspirace dětí i sbormistrů. Festival má čtyři koncerty, každý je věnován jiné věkové kategorii, od předškolních dětí po koncertní sbory. Na každém koncertu vystoupí vždy 3 dětské sbory přibližně stejného věku a vyspělosti, a to dva pražské a jeden mimopražský. Vzájemně se poslouchají a na závěr si zazpívají připravené společné písně. Koncerty se budou konat v Salesiánském divadle v Praze 8. Diváci jsou vítáni. Pořádá Sdružení Rolnička s podporou Hl.m. Praha.

Festivaly



Prohlédněte si zmíněné sbory

Medvíďata

Český Krumlov (Jihočeský kraj) – zal. 1995
školní dětský sbor


Osmikvítek

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 2012
dětský sbor


Pueri gaudentes

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 1990
školní chlapecký sbor


RADOST PRAHA

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 1961
školní dětský sbor


Rolnička Praha

Hlavní město Praha – zal. 1978
sborová škola


Svítání

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 1996
školní dětský sbor


Štývarův dětský sbor

Třinec (Moravskoslezský kraj) – zal. 1961
dětský sbor


Přečtěte si další články



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)