V Olomouci proběhl festival Svátky Písní 2017

Olomoucký festival Svátky písní 2017 má svého vítěze. Grand Prix si tentokrát odveze sbor Mahidol University Choir z Thajska, ani české a moravské soubory však neodešly s prázdnou. Festival se konal od 31. května do 4. června. Hostoval celkem 33 sborů z 11 zemí světa. Návštěvníci si tak mohli poslechnout také sbory z Jižní Koreje, Turecka, Kostariky, Ukrajiny, Slovinska, Slovenska, Maďarska či Islandu.



Redakce, středa 7. června 2017
Magazín > Zprávičky

Svátky písní Olomouc 2017, Závěrečný koncert festivalu - Soutěž o absolutního vítěze, sbor Mahidol University Chori (Bangkok, Thajsko)

Martin Florian / Svátky písní

V kategorii dětských sborů do 16 let se ve zlatém pásmu umístily sbory Colori z Bučovic a Gloria z ukrajinského Žitomíru. Do soutěže o absolutního vítěze Svátků písní 2017 ovšem postoupil stříbrný Rošťák z Přelouče, jelikož sbory s vyšším bodovým ohodnocením se z časových důvodů nemohly finále zúčastnit.

Kategorii církevní a duchovní hudby pro mládežnické i dospělé sbory ovládl a do soutěže o absolutního vítěze postoupil brněnský Gloria Brunensis. Na zlaté pásmo dosáhly také kostarický Coro Intermezzo, slovinský Ženski komorní sbor Vox Annae a také Mahidol University Choir z Bangkoku.

Celkem tři zahraniční sbory získaly zlato v kategorii Folklor "a cappella" pro mládežnické a dospělé sbory, a to slovinský Vox Annae, kostarický Coro Intermezzo a také jihokorejský Seoul Arte Women's Choir, jenž se stal také vítězem této kategorie a postupujícím do soutěže o absolutního vítěze letošního ročníku.

V kategorii F - Komorní sbory mužské, ženské a smíšené se dařilo i českému sboru Imbus, který získal zlaté pásmo. Druhé zlaté pásmo s vyšším počtem bodů ovšem získal již několikrát zmíněný Coro Intermezzo, a tak se mohl utkat o cenu absolutního vítěze.

V kategorii D3 - Mládežnické sbory do 25 let se tentokrát rozhodovalo pouze mezi dvěma sbory. Z duelu mezi přeloučským Pěveckým sborem Plamen a Mahidol University Choir z Bangkoku vyšel vítězně thajský soubor, který se tímto vystoupením také kvalifikoval do soutěže o absolutního vítěze. Posléze se jím skutečně stal a bangkočtí si tak z Olomouce odváží nejvyšší umístění.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)