Zemřel čestný člen UČPS Stanislav Kuchař

Oblastní výbor UČPS pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj oznamuje všem členům Unie českých pěveckých sborů, že v pátek 20. března 2016 jsme se rozloučili s panem Stanislavem Kuchařem.



Eva Burianová, úterý 1. března 2016
Magazín > Zprávičky

Stanislav Kuchař

archiv / Ilona Štulová

Stanislav Kuchař byl vzorem pro nás, kteří jsme s ním měli čest pracovat na poli hudebním, ale také pro všechny, kteří ho znali jako pracovitého, kamarádského člověka, zapáleného pro zpěv. Tomu se věnoval od mládí až do pozdního věku, kdy pro vážnou nemoc ztratil sluch. Nacvičoval, dirigoval a hlavně pomáhal v mnoha sborech svým krásným, znělým basem. Zpíval rád v mnoha mužských i smíšených sborech.

Dlouhá léta byl Stanislav Kuchař členem Hlavního výboru UČPS, dokázal se za druhé přimlouvat a bojovat, pokud byl v právu. Rovněž mnoho let pracoval jako místopředseda Oblastního výboru pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj se sídlem v Ostravě, kde byl nepostradatelným členem a kde se plně věnoval všem, kteří potřebovali jeho zkušenosti. Navštívil nespočet koncertů, předával ocenění a odznaky zpěvákům a sborům a přidával dobré rady i pochvaly. Stal se Čestným členem Unie českých pěveckých sborů i nositelem Ceny Stanislava Moniuszky.

Na takových obětavcích, jako byl Stanislav Kuchař, stojí spolková pěvecká činnost. Unie českých pěveckých sborů je vděčná za jeho práci a uchová si ho ve velké úctě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)