Bylo to krásné, vzpomínají ostravští akademičtí sboristé

Naši milí přátelé a příznivci, náš prosinec se nesl ve znamení koncertů, během kterých jsme vám předvedli náš duchovní a vánoční repertoár za klavírního doprovodu Marty Kozákové. V Příboře v Piaristickém klášteře proběhl ten první a my jsme si opět zazpívali v krásném prostředí s úžasnou akustikou. Přeplněný kostel v Jeseníku nám dal poznat, že zima už je opravdu tady, ale vřelé reakce publika nám pomohl na chlad zapomenout.



Marcela Zezulková, úterý 6. ledna 2015
Magazín > Sborový život

Akademický pěvecký sbor VŠB-TU Ostrava

Milan Vyležík

Následující dva koncerty byly každý v jiném smyslu výjimečné. V Paskově jsme se podíleli na České mši vánoční spolu se skvělými sólisty a Moravskoslezskou Sinfoniettou pod vedením dirigenta Adama Sedlického, zatímco náš Jan Mlčoch, který s námi sborové party nastudoval, se zařadil mezi tenory a ukázal, že umí opravdu všechno. V případě, že byste si chtěli zážitek taky vychutnat, nebo připomenout, můžete zde.

Několika překvapení se pak dočkalo naše publikum ve svinovském kostele na Štěpána. Kostel již tradičně zaplněný do posledního místečka byl kromě koncertu samotného svědkem dvou událostí pro APS VŠB TUO přímo převratných. Prorektor pro mezinárodní vztahy a sociální záležitosti prof. Ing. Jaromír Gottvald, CSc. pokřtil nové CD Anima Mea, na jehož úspěšném vydání se podíleli technicky Milan Vyležík a Pavel Švec, umělecky pak samozřejmě Jan Mlčoch.

Když zakladatel sboru a jeho dirigent i duše Jan Mlčoch na konci koncertu oznámil, že v následujícím roce už v jeho čele stát nebude, bylo na publiku znát obrovské překvapení. Spolu s bývalými členy jsme mu jako poděkování zazpívali (mnozí se slzičkou dojetí) jeho oblíbené Ó lásko, lásko a Mikuleckou dědinu, publikum pak ocenilo jeho obrovské dlouholeté nasazení a nesporný talent potleskem vestoje. O tom, že další loučení probíhalo na sborovém večírku, vás asi informovat nemusím. Nicméně bychom chtěli i na tomto místě říci: Honzo, vážíme si tvé usilovné práce, trpělivosti, schopností, talentu, náročnosti, pevné ruky a pečlivosti, ale i kamarádství. Určitě se budeme vídat i nadále. Ať se ti moc daří!

Nakonec bychom rádi poděkovali i vám všem - našim posluchačům a přátelům za to, že nás podporujete a že nám na koncertech vytváříte krásnou atmosféru. Snad s námi zůstanete i v novém roce. Přejeme vám, ať je pro vás všechny krásný a plný zdraví a radosti.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)