Kühnův dětský sbor zvítězil v nejvýznamnější sborové soutěži v Arezzu

Velkého úspěchu dosáhl Kühnův dětský sbor na slavné soutěži v italském Arezzu, kde se každoročně střetávají sbory z celého světa.



-kds-, úterý 12. října 2010
Magazín > Sborový život

Kühnův dětský sbor na soutěži v italském Arezzu

Do závěrečného kola hlavní soutěže bylo pozvání 24 sborů, mimo jiné z Indonésie, Norska, Finska, Singapuru, Ruska, Španělska a jiných zemí. Kühnův dětský sbor pod vedením sbormistra Petra Louženského (asistenta profesora Jiřího Chvály) nejprve s přehledem získal první cenu v kategorii dětských sborů, ale zároveň se jako jediný dětský sbor v dosavadní historii soutěže dostal do závěrečného finále Grand Prix o cenu města Arezza.

V tomto finále se utkaly čtyři nejlepší sbory soutěže, kromě Kühnova dětského sboru to byly New Dublin Voices z Irska, Batavia Madrigal Singers z Jakarty a Svenska Kammarkören z Göteborgu.

Přestože je téměř nemožné porovnávat dětské hlasy s dospělými sbory, obsadil Kühnův dětský sbor celkové druhé místo za vítězným sborem ze Švédska, navíc sbormistr Petr Louženský obdržel zvláštní cenu pro nejlepšího dirigenta celé soutěže. Kühnův dětský sbor si tak připsal další velký úspěch v již tak bohaté téměř 80ti-leté historii souboru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)