Inaugurační koncert Akademického pěveckého sboru VŠB-TUO

Dne 29. listopadu 2007 jsme se oficiálně rozloučili s Komorním sborem EXIL, působícím při Jazykovém gymnáziu Pavla Tigrida v Ostravě. V Nové aule Vysoké školy báňské v Ostravě-Porubě přijal tento sbor na svém prvním oficiálním koncertě nový název, Akademický pěvecký sbor Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava (APS VŠB-TUO), pod taktovkou mladého sbormistra Jana Mlčocha. Záštitu nad celým koncertem převzal Prof. Ing. Tomáš Čermák, rektor Univerzity.



Barbora Plšková, pátek 14. prosince 2007
Magazín > Sborový život

Změna názvu však neovlivnila úroveň zpívání, což posluchači ocenili bouřlivým potleskem a následoval i přídavek. Společně s již zmiňovaným sborem vystoupil i Vysokoškolský pěvecký sbor Ostravské univerzity, který má „pod svými křídly“ prof. Lumír Pivovarský. Jak praví jedno staré, moudré rčení: „To nejlepší na konec.“ Na samotný závěr koncertu zazněla Mozartova Missa Brevis in C, „Spatzenmesse,“ KV 220, v podání obou sborů, komorního orchestru Camerata Janáček a sólistů, Anety Szukalské, Kamily Ševčíkové, Pavla Valenty a Miroslava Urbánka.. Při tónech této mše, linoucích se na pohled okouzlujícím sálem, se posluchačům tajil dech.

Budete-li se chtít přesvědčit o kvalitách APS VŠB-TUO, přijďte na jeho koncerty, termíny najdete na webových stránkách http://sbor.vsb.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)