Moravskotřebovské arkády 2008

Ve dnech 24. a 25. května 2008 proběhne 8. ročník nesoutěžního přehlídkového sborového festivalu „Moravskotřebovské arkády“. Jeho organizátorem je Základní umělecká škola Moravská Třebová ve spolupráci se Sdružením Fermáta Moravská Třebová a je určen dětským a smíšeným pěveckým sborům ZUŠ, ZŠ, SŠ, VŠ, DDM a všem pěveckým sborům, které se přihlásí v určeném termínu. 



Antonín Havelka, čtvrtek 29. listopadu 2007
Magazín > Sborový život

Festival „Moravskotřebovské arkády“ je týdenní akcí. V průběhu festivalového týdne jsou uskutečňována charitativní vystoupení v domovech seniorů a  v ústavech sociální péče v Moravské Třebové a blízkém okolí, která zajišťují domácí sbory.  

Hlavní program festivalu je rozvržen do dvou dnů. Sobota 24. 5. 2008 bude věnována sborům, které mají v repertoáru převážně duchovní hudbu. Jejich koncert zazní v 19.00 hodin v místním farním kostele Nanebevzetí Panny Marie. Tyto sbory mohou samozřejmě vystoupit i na nedělní přehlídce. Doporučujeme však zvolit jiný repertoár.

Program druhého dne se odehraje v  neděli 25. 5. 2008 na nádvoří moravskotřebovského zámku, který je součástí městské památkové rezervace. Jeho monumentální pozdně renesanční podobu s arkádami z první poloviny 17. století mu dal Ladislav Velen ze Žerotína (odtud název festivalu).

Důležitou součástí festivalu je 4. ročník celorepublikové přehlídky výtvarných prací s názvem „Výtvarný svět na zámku“.

Účastnický poplatek ve výši 1.000 Kč bude celý věnován prostřednictvím občanského sdružení Fermáta sbírkovému projektu Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem! Svojí účastí tedy nejen obohatíte posluchače festivalu, ale především pomůžete handicapovaným a znevýhodněným dětem v ČR. O výši darované částky tomuto projektu Vás budeme informovat. 


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)