Mezinárodní operetní minifestival

Tentokrát náš pěvecký soubor Lira Polského Svazu Kulturně Osvětového v Darkově vystoupil 15. 10. 2006 ve Společenském domě Lázní Darkov.



Tadeusz Konieczny, pondělí 27. listopadu 2006
Magazín > Sborový život

Někdo si řekne, že vystoupení mimo konkurzy a přehlídky může být jen tak oddechové, ale myslím si, že opak je pravdou. Koncert před domácím publikem – sousedy, kteří nás ocení a s kterými se pak denně stýkáme, je tou nejpřísnější porotou. Navíc, na koncert přijdou vždy lázeňští hosté z celé Republiky a jejich dojmy, které si odnesou, jsou pak naší vizitkou v Česku. Letos jsme měli trému o to větší, že se přišli na nás podívat také lázeňští hosté ze zahraničí. Nakonec se naší skvělé dirigentce podařilo nás zmobilizovat. Trému jsme nechali v šatně, všech 11 operetních písní dopadlo dobře.

Navíc, podzimní odpoledne pokračovalo vystoupením orchestru žáků lidové školy umění z Karviné pod vedením pana Bronisława Jelenia, klavírním recitalem paní Wandy Miechové a na závěr recitalem sólisty berlínské opery pana Klemensa Słowioczka.

Touto cestou bych chtěl poděkovat organizátorům krásného odpoledne, kteří věnovali svůj volný čas a nezištně připravili již 7. edici „Darkowskiej Jesieni“.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)