Netradiční vystoupení v Żorech v Polsku

Náš pěvecký sbor LIRA Polského svazu kulturně osvětového v Darkově, jež vede mgr Beata Pilśniak-Hojka, zpíval na různých festivalech, přehlídkách, u různých výročí a příležitostí, ale ještě jsme nikdy nebyli pozváni do zahraniční na charitativní koncert. Jednalo se o sbírku organizovanou na kostelní varhany v Żorech v Polsku.



Tadeusz Konieczny , neděle 14. října 2007
Magazín > Sborový život

Jak jsme se později dozvěděli, jednou měsíčně pořádá tamní farnost obdobné vystoupení jako to nedělní. Z jedné strany jsme byli velice rádi z takového pozvání, z druhé strany dostali jsme se do srovnávací tabulky se všemi účinkujícími před námi i těmi, kdo vystoupí v budoucnu. A konkurence je vskutku veliká. Vždyť kromě našeho souboru v tomtéž dnu účinkovala známá harfistka paní Jaślar-Walicka, která řadu let hrála v USA, dokonce i prezidentovi v Bílém domě.

Počáteční trému jsme nechali doma. Ve velice přívětivém prostředí kostela v Żorech, vřelém uvítání hostitelů a hlavně publika se nám krásně zpívalo. Určitě význam měla skutečnost, že bylo to již naše třetí vystoupení v září a častý kontakt s publikem vnášel v naše řady rutinu a umožnil soustředění na přednes.

Těší nás, že jsme mohli přednést krásné písně tamnímu publiku. Možná někdo z diváků půjde v našich šlépějích a bude zpívat v místním sboru. V každém případě hřeje nás vědomí, že ikdyž jenom malým zlomkem, i my jsme přispěli k pořízení kostelních varhan. Nakonec jsme byli ujištěni, že kdykoliv budeme v okolí, budeme rádi vítání, varhany si můžeme poslechnout a vždy jako hosté účastnit se varhaních koncertů, které již dnes jsou plánovány.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)