Adventní koncerty: 8. prosince v Betlémské kapli

Na programu druhého večera Symfonického orchestru ČVUT a jeho hostů (PSP učitelek a Pražských mužských sborů) ve zcela zaplněné a tedy krásně akustické Betlémské kapli byly především orchestrální skladby A. Corelliho a P. Locatelliho.



František Zumr, středa 28. ledna 2004
Magazín > Sborový život

Ilustrační obrázek.

Samostatné zpívání sborů před přestávkou bylo vzhledem k délce programu již téměř zbytečné. I tak mělo obecenstvo možnost vyslechnout zajímavé úpravy koled v podání obou sborů. Kvalitní bylo vystoupení Učitelek ve všech třech koledách.

Provedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby bylo očekáváno s napětím. Odehrávalo se převážně ve dvou dynamických stupních – forte a někdy též piano. Postrádalo onu líbeznost, která v této skladbě zvlášť uchvacuje. Příčinou byla nevyváženost nástrojových skupin, jejich rozdíly v ladění a někdy i nedostatečná souhra (žestě). Sbory i přes nevhodné umístění obstály, reagovaly na gesto dirigenta ing. Ivo Kraupnera, ten jen zřídka využíval jejich hlavní role, totiž nositele krásného českého textu vánoční pastorely. Obecenstvo odměňovalo výkon sólistů až na výhrady k pěveckému výkonu basisty.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)