Přijměte pozvání na Dobříšské večery hudby

Milí přátelé, zveme Vás na Velikonoční pondělí 10. dubna 2023 od 19.00 do kostela Nejsvětější Trojice na další koncert z cyklu "Dobříšské večery hudby".



Římskokatolická farnost Dobříš, úterý 28. března 2023
Magazín > Zprávičky

Dobříšské večery hudby

Římskokatolická farnost Dobříš / Římskokatolická farnost Dobříš

Tentokrát nabídneme jedno ze známých zhudebnění středověkého veršovaného textu Stabat Mater dolorosa od italského barokního skladatele Giovanniho Battisty Pergolesiho v podání Ženského pěveckého sboru "BUBUREZA" Gymnázia a Hudební školy hl. m. Prahy pod vedením Miloslavy Vítkové.

Komorní orchestr QUATRO CORDE řídí Jiří Kubík

Stabat Mater italského barokního skladatele Giovanniho Battisty Pergolesiho je jedno ze známých zhudebnění středověkého veršovaného textu Stabat Mater. Pergolesiho úprava je pro alt, soprán, smyčce a basso continuo. Jedná se o Pergolesiho nejslavnější duchovní dílo, zkomponované v roce 1736, několik týdnů před skladatelovou smrtí.

Pergolesi své Stabat Mater zkomponoval na žádost neapolského šlechtického řádového bratrstva, Cavalieri della Vergine dei Dolori di San Luigi al Palazzo, pro liturgické potřeby Svatého týdne. O dvacet let dříve si totéž bratrstvo objednalo rovněž Stabat Mater u Alessandra Scarlattiho. Pergolesi skladbu zkomponoval zároveň se svým Salve Regina, ve Františkánském klášteře v Pozzuoli několik týdnů před smrtí na tuberkulózu.

Vstupné Kč 200,- , studenti a děti vstup volný. Předprodej v Infocentru na Mírovém náměstí 107 a 1/2 hodiny před koncertem.

Pořádá Římskokatolická farnost Dobříš.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)