9. ročník festivalu Foerstrovy Osenice 2009

Příští festival Foerstrovy Osenice bude organizován v pátek 29. května v Praze jako Prolog festivalu a 30. května 2009 jako Foersterovy Osenice 2009 v Osenicích a v mikroregionu Rozhraní (Dětenice a okolí).



František Zumr, pondělí 6. června 2022
Magazín > Zprávičky

FO prof. Zumr a Mgr. Vávra 2010

archiv PSPU / PSPU

Již 4. listopadu 2008 byl na tiskové konferenci Společnosti J. B. Foerstera vyhlášen rok 2009 Jubilejním rokem J. B. Foerstera. Dne 30. prosince 2009 uplyne totiž 150 let od skladatelova narození a proto Česká komise pro UNESCO, Hlavní město Praha, Ministerstvo kultury ČR, Nadace ČHF, Pražská konzervatoř, České muzeum hudby, Česká filharmonie a řada dalších institucí se zapojily do programu jubilejního roku. Ten je opravdu bohatý, jak uvedl dr. Králík, který konferenci předsedal. Přítomní novináři měli možnost se o chystaných akcím dozvědět více přímo i z referátu některých pořadatelů.

Tak se veřejnost dozvěděla i o připravovaném 9. ročníku festivalu Foersterovy Osenice 2009, o němž referovali starosta obce Dětenice ing. R. Vališka a ředitel tohoto festivalu F. Zumr. Přítomní se dozvěděli i důvod změny data konání festivalu - z června byl posunut do závěru května proto, že byl tento festival zařazen mezi doprovodné akce festivalu Pražské jaro a to končí 31. května. Do akcí jubilejního roku jsou zapojeny jak jednotlivé sbory, tak celá Unie českých pěveckých sborů.

Pořadatelé Pražského Jara 2009 zařadili festival Foerstrovy Osenice 2009 mezi společenské akce tohoto festivalu. Nezmění se struktura festivalu, zůstane i nadále festivalem pěveckých sborů UČPS výše uvedených oblastí bez specifikace.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)