Oslava 160. let výročí založení pěveckého sboru Stojmír Dolní Bousov

Na oslavě založení pěveckého sboru Stojmír v Dolním Bousově byla předán zrekonstruovaný prapor a pokřtěna kniha Miloslava Ječného.



Zdeněk Plešinger, pondělí 31. října 2022
Magazín > Zprávičky

Předání praporu

Zdeněk Plešinger / dolni-bousov.cz

V zasedací místnosti Dolního Bousova proběhla 25. října 2022 malá slavnost k 160. výročí založení sboru Stojmír.

Akci zahájil starosta Miroslav Boček. Miloslav Ječný pak seznámil přítomné se svými poznatky, které získal při vytváření publikace 160 LET SBORU STOJMÍR. Dalším, kdo gratuloval sboru Stojmír, byla rodačka a čestná občanka Dolního Bousova Sylva Daníčková, která se spolu Karlem Sklenářem a starostou Miroslavem Bočkem také ujala křtu knihy Miloslava Ječného. Byl také předán vyčištěný prapor sboru Stojmír. Dalším bodem bylo poděkování těm, kteří se podíleli dlouhodobě na činnosti Stojmíru.

Potom již nastoupili členové spojených sborů Stojmír a Bendl a pod vedením paní Renaty Kárníkové zazpívaly několik písní. Jako poděkování za jejich pěkný výkon předal na závěr vystoupení starosta obce květiny současné dirigentce sborů květiny.

Smíšený pěvecký sbor Stojmír čítá v současnosti 20 členů, vystupuje na slavnostech ve městě i okolí a udržuje tak tradici Foerstrova rodu na okraji Českého ráje. V posledních letech úzce spolupracuje se soboteckým sborem Bendl.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)