Kantiléna dvakrát zlatá!

Srdečně gratulujeme sboru Kantiléna, sboru dětí a mládeže při Filharmonii Brno pana Michala Jančíka k získání dvou zlatých medailí. Sbor se účastnil mezinárodní soutěže v Lisabonu.



Mgr. Helena Chovítková, sobota 19. listopadu 2022
Magazín > Sborový život

Kantiléna

archiv sboru / archiv sboru

Ve dnech 9. – 14. listopadu 2022 zavítala Kantiléna, sbor dětí a mládeže při Filharmonii Brno na mezinárodní soutěž pěveckých sborů Lisbon Sings do portugalského Lisabonu.

Soutěže se zúčastnilo několik desítek sborů z různých států Evropy, Afriky i Asie aby poměřily své síly, ale také aby navázaly nové spolupráce a inspirovaly se navzájem.

Kantiléna své pěvecké umění předvedla ve dvou kategoriích: Mládežnické sbory (Youth Choirs) a Duchovní sborová hudba (Sacred Choral Music).

V obou kategoriích získala pod vedením uměleckého vedoucího a sbormistra Michala Jančíka zlaté medaile a v kategorii Youth Choirs vybojovala dokonce absolutní vítězství.

Mezinárodní porota složená z významných sbormistrovských osobností oceňovala především zvukovou barevnost a vyváženost, přesvědčivou interpretaci, intonační a rytmickou přesnost a bohatou výrazovost.

Těmito oceněními Kantiléna zúročila svoji vytrvalou a precizní práci v oblasti sborového zpěvu a potvrdila kvalitu, na které si zakládá více než šedesát let.

Soutěžní cesta by se nemohla uskutečnit bez štědré finanční podpory Statutárního města Brna.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)