Přijměte pozvání na Adventní koncert DPS Osmikvítek

Přijmete pozvání Dětského pěveckého sboru Osmikvítek na 10. jubilejní Adventní koncert, který se uskuteční v sobotu 3.12.2022 v Kulturním domě Krakov v Praze 8.



Mgr. Iva Hennová, pátek 18. listopadu 2022
Magazín > Sborový život

Pozvání na Adventní koncert

DPS Osmikvítek / DPS Osmikvítek

Milí příznivci sborového zpívání a Osmikvítku zvlášť!

Je to právě 10. let nyní na podzim, kdy jsem založila Osmikvítek.

Srdečně Vás zvu na Adventní koncert v sobotu 3.12.v 18.00 hodin v KD Krakov.

Mgr. Iva Hennová

sbormistryně

Dětský pěvecký sbor Osmikvítek vznikl v září roku 2012 v Praze 8 – odtud jeho název Osmikvítek – založila ho jeho současná sbormistryně Iva Hennová. V prvním roce v něm zpívalo necelých 20 zpěváčků, v lednu 2013 však již byla založena přípravka pro děti předškolního věku a děti z 1.tříd. Nyní v přípravce zpívá přes 40 dětí a to ve 2 odděleních. Sněženky se scházejí v Kulturním domě Ládví, Pampelišky v Kulturním domě Krakov v Bohnicích. Za krátkou dobu existence sboru děti absolvovaly již několik koncertů a vystoupení, z nichž můžeme jmenovat např. koncerty v KD Krakov, v Domově pro seniory Slunečnice na Praze 8, účast na akcích Prahy 8 – Rozsvěcení vánočního stromu, Starobohnické posvícení, v Tiché kavárně v Ďáblicích. Na jaře 2014 zaujaly svým vystoupením v Salesiánském divadle v rámci akce Rolničkové svátky písní a také na společném vystoupení s Alejsborem na jaře 2015. Děti z přípravky již získaly skvělé stříbrné pásmo v soutěži Zahrada písní 2015.

Koncertní sbor se zúčastnil svého prvního zájezdu do Litoměřic na Litoměřickou notičku, kde získal diplom za skvělou choregrafii. Každoročně v červnu pořádá Dětský pěvecký sbor Osmikvítek festival Zvoneček pro pěvecké sbory předškolního a mladšího školního věku, kterého se letos zúčastňuje obvykle kolem 30 sborů a až 850 dětí.

Děti z přípravného oddělení Dětského pěveckého sboru Osmikvítek zpívají písničky lidové, ale i písničky klasických autorů dětské sborové tvorby, které často provázejí pohybem. Ti nejšikovnější postoupují do koncertního oddělení Dětského pěveckého sboru Osmikvítek.

V koncertním sboru v současnosti zpívá cca. 35 dětí ve věku od 6 do 10 let. Děti se scházejí jednou týdně v Kulturním domě Krakov a nacvičují písně lidové i umělé, postupně od těch nejlehčích se propracovávají k postupně složitějším, kánonům i dvojhlasům. Kromě výše zmíněných akcích společně s přípravkami vystupovaly děti samostatně na koncertě v Mladotově domě na Pražském hradě spolu s Katedrálním dětským sborem, zúčastnily se akce Městské části Prahy 8 – Daruj knihu, ve Sněmovně svým zpěvem popřály již pravidelně k svátku žen dámám poslankyním. V soutěži Zahrada písní 2014 získaly skvělé stříbrné pásmo, na festivalu Zvoneček 2015 již pásmo ZLATÉ.

Na jaře 2016 děti získaly skvělé úspěchy v soutěžích: přípravka získala ZLATÉ PÁSMO na soutěžním festivalu Zahrada písní 2016 a koncertní sbor na Krajské soutěži školních DPS získal rovněž ZLATÉ PÁSMO.

Od září 2015 je založeno výběrové oddělení Dětského pěveckého sboru Osmikvítek pro děti od cca. 8 let, které složí hlasovou zkoušku u sbormistryně tohoto oddělení – Lucie Novákové. Zkoušky jsou částečně společné s koncertním sborem, částečně jsou samostatné. Děti zpívají již složitější písničky včetně dvoj- a tříhlasů.

Od září 2016 vzniká nově starší přípravné oddělení Pampelišky, kam docházejí děti 9 – 12tileté, které se připravují na vstup do koncertního sboru.

Od září 2018 vzniká nově mladší přípravné oddělení Kopretinky, kam docházejí děti 6 – 9tileté, které se připravují na vstup do staršího přípravného oddělení Pampelišky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)