Děti, dětem - benefiční koncert v postním duchu

Chlapecký sbor Bruncvík zpívá na pomoc ukrajinským dětem.

V sobotu 9. dubna se od 17 hodin uskuteční v kostele Sv. Petra a Pavla v Praze 1 benefiční

postní koncert Chlapeckého sboru Bruncvík. Výtěžek bude věnován charitativnímu projektu

Patron dětí na podporu ukrajinských dětí, které našly v České republice svůj druhý domov.



Lenka Pištěcká, pondělí 4. dubna 2022
Magazín > Zprávičky

CHPS Bruncvík

archiv sboru / bruncvik.eu

Chlapecký sbor Bruncvík oslavil v loňském roce již patnácté výročí svého založení. Jeho sbormistryně Lenka Mensa Pištěcká vede chlapce nejen k radosti ze zpěvu, ale snaží se je po všech stránkách inspirovat k tomu, aby z nich jednou vyrostli opravdoví muži obdaření rytířskými ctnostmi, zdravým sebevědomím a empatií vůči těm, kteří jsou znevýhodněni nebo ohroženi. Bruncvíci se proto letos rozhodli věnovat svůj postní koncert svým vrstevníkům z Ukrajiny, kteří museli své domovy opustit před válkou a našli útočiště v České republice.

Veškeré prostředky získané z dobrovolného vstupného budou poskytnuty charitativnímu projektu Patron dětí. Ten se dlouhodobě věnuje podpoře zdravotně a sociálně znevýhodněných dětí, v současné době rozšířil svou činnost také o podporu ukrajinských dětí a jejich rodin, které potřebují zajistit základní životní potřeby a adaptovat se na nové prostředí.

Chlapecký sbor Bruncvík zazpívá pod vedením své sbormistryně a zakladatelky Lenky Pištěcké, soubor doprovodí varhanice Jiřina Marešová. Vedle postního repertoáru na koncertě zazní také několik ukrajinských písní.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)