Kulatiny dnes slaví známý pěvec a sbormistr Stanislav Mistr

Úterý 18. ledna 2022

Pohotový sólista, všestranný dirigent, důsledný sbormistr s výjimečným citem pro interpretaci soudobé hudby i učitel zpěvu. To vše a ještě víc lze říci o dnešním oslavenci. Jménem české sborové obce mu přejeme mnoho dalších uměleckých úspěchů a vše nejlepší v osobním životě!



-cs-, úterý 18. ledna 2022
Magazín > Sborový život

Stanislav Mistr

Ondřej Staněk / BC

Stanislav Mistr (nar. 18. 1. 1962, Vimperk) absolvoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, klasický zpěv studoval u prof. Dagmar Součkové, sbormistrovství u prof. Lubomíra Mátla. Po působení sólisty v AUS VN se stal sólovým tenoristou Komorní opery Praha, kde ztvárnil mimo jiné roli Ferranda v Mozartově opeře Cosi fan tutte a titulní roli Abraháma v koloraturní verzi oratoria Josefa Myslivečka Abrahám a Izák na Pražském jaru. Svou uměleckou dráhu dělí na zpěv a dirigování.

V roce 1992 založil smíšený sbor Pražští pěvci, který od té doby řídí se zvláštním důrazem na hlasovou přípravu. Jako sbormistr vede také studiový Prague FILMharmonic Choir, jako zpěvák spolupracuje se soubory staré hudby (Musica Florea, Collegium 1704, Ensemble Inégal). Věnuje se také pedagogické práci a jako multiinstrumentalista též nonartificiální hudbě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)