Beskydské divadlo přivítá ve středu pěvecké sbory

Sborový koncert z díla Jiřího Pavlici

Jeden z nejlepších pěveckých sborů v české republice, sbor KOS Pedagogické školy Litomyšl, se představí ve středu 8. ledna ve velkém sále Beskydského divadla.



Ivan Pavelek, středa 8. ledna 2020
Magazín > Zprávičky

Puellae et Pueri

Tomáš Rajnoch / puetpu.cz

Sbor se zde vystoupíjako jeden z hostů novojičínského sboru Puellae et Pueri. Pořad má název pode díla Jiřího Pavlici Missa Brevis a dále v něm vystoupí, sbor Konzervatoře P. J. Vejvanovského Kroměříž a Litomyšlský symfonický orchestr. Diriguje Milan Motl, sbormistr sboru KOS. Hudební večer začne v 19 hodin.

Smíšený pěvecký sbor KOS Pedagogické školy Litomyšl

Smíšený pěvecký sbor KOS pracuje při Vyšší odborné škole pedagogické a Střední pedagogické škole Litomyšl. Ve své činnosti navazuje na více než šedesátiletou tradici existence pěveckého sboru na této škole. Jako každý školní sbor každoročně pozměňuje obsazení členů. V předchozích letech působil jako dívčí, od roku 2002, kdy sbor převzal Milan Motl, je sborem smíšeným.

KOS se úspěšně prezentuje na festivalech a sborových soutěžích u nás i v zahraničí, kde se tradičně umisťuje na předních místech. Vedle celé řady diplomů za zlaté pásmo, titulů absolutního vítěze má KOS na svém kontě také několik zvláštních cen poroty. Sbor koncertoval v mnoha zemích Evropy. V roce 2008 absolvoval koncertní cestu do Kanady, 2016 koncertní turné po čtyřech státech USA.

Mezi poslední úspěchy KOSu patří cena Grand Prix Mezinárodního festivalu Letohrad pro Milana Motla a sboru KOS za nejlepší hudební výkon (2012), Pardubický kraj ocenil sbor titulem Mladý talent za dlouhodobé vynikající výsledky v oboru (2013). Na Mezinárodním festivalu Young Prague (2013) si KOS vyzpíval zlaté pásmo a stal se vítězem kategorie smíšených sborů. Vedle toho získal dvě zvláštní ceny poroty (za vynikající provedení povinné skladby, vynikající provedení lidové skladby). Zlaté pásmo získal také na Mezinárodním sborovém festivalu v Budapešti (2015).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)