Na generálním shromážděním Mezinárodní hudební rady byl zvolen nový prezident

Dne 28. září 2019 se členové Mezinárodní hudební rady sešli v Paříži na 38. generálním shromáždění této organizace, zvolili nové vedení a přijali ambiciózní pracovní plán na další dva roky. Alfons Karabuda (Švédsko), skladatel a prezident ECSA (evropský komponista) a SKAP (Švédská asociace komponistů, skladatelů a textařů), byl zvolen prezidentem.



Alfons Karabuda, pátek 11. října 2019
Magazín > Zahraničí

Alfons Karabuda

Alfons Karabuda / Alfons Karabuda

„Je to pro mě veliká čest, že mi byl svěřen úkol vést největší světovou síť pro hudební tvůrce. Členové IMC pocházejí z celého světa a skládají se ze všech různých částí hudebního ekologického systému. UNESCO založilo IMC v roce 1949, aby v těžké poválečné době vybudoval mosty a hodnoty prostřednictvím hudby a kultury. “Říká Alfons Karabuda

Během posledních šesti let byl pan Karabuda důležitým členem ve Výkonné radě IMC, věnoval se podpoře přístupu k hudbě pro všechny a uznání hodnoty hudby v životě všech lidí, zatímco zkoumal nové hranice spolupráce mezi IMC a dalšími lidmi působícími v oblasti hudby a autorských práv. Pan Karabuda uspěl ve své funkci předsedy paní Emily Achiengové Akuno z Keni, která za svoji oddanost obdržela ovace.

Alfons Karabuda dodává: „Když se podívám na práci, kterou provádí IMC, jsem osloven její důležitostí, nezbytností a vášní, která se projevuje ve všech našich činnostech. Ve stále více umlčovaném hudebním odvětví můžeme prostřednictvím IMC pracovat napříč žánry a společně vytvářet a ukazovat skutečnou hodnotu hudby. “

Generální shromáždění IMC také zvolilo novou výkonnou radu složenou z Roula Abou Baker (Libanon), Charles Binam Bikoi (Kamerun), Paul Dujardin (Belgie), Martí Ferrer (Catalunia / Španělsko), Ardavan Jafarian (Írán), Jacques Moreau (Francie) ), Naomi Pohl (UK), Sheila Woodward (Jižní Afrika / USA) a Xiaogang Ye (Čína).

Sheila Woodwardová bude působit jako výkonná místopředsedkyně, k níž se připojí Charles Binam Bikoi a Xiaogang Ye jako místopředsedové a Martí Ferrer jako pokladník.

Pracovní plán IMC na příští dva roky předpokládá činnosti, které posílí IMC v jeho třech pilířích: jako orgán podporující hodnoty, jako síť sítí a jako organizace projektů.

Debat se zúčastnilo přes 100 účastníků zastupujících 14 národních hudebních rad, 25 mezinárodních a regionálních hudebních organizací a 19 národních a specializovaných organizací v oblasti umění a kultury.

Po generálním shromáždění následovalo 6. světové fórum IMC o hudbě, které shromáždilo asi 350 účastníků na oslavu základních hodnot organizace, zakotvených v pěti hudebních právech.

Tato událost také připomínala 70. výročí IMC, založeného pod záštitou UNESCO v lednu 1949.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)