Eversmiling Liberty 2019 - projekt ke Dni studentstva odstartoval první zkouškou

Basové G v Praze na soustředění velkého studentského sboru

Dne 12. – 14. 4. 2019 se sbor Basové G vydal společně s paní sbormistryní Krchákovou a panem učitelem Korábečným na soustředění do hlavního města Prahy.



Marie Hnilicová, sobota 27. dubna 2019
Magazín > Sborový život

Eversmiling Liberty 2019

archiv sboru / www.gfpvm.cz

V pátek jsme se všichni členové sboru jedoucí do Prahy sešli v 8:30 ve školní hudebně, odkud jsme poté přenesli složky s notami a hudební nástroje do tělocvičny. Zkouška probíhala v tělocvičně, neboť ve třídách psali naši vrstevníci ze základních škol přijímací zkoušky. Zpěvákům byla trochu zima, ale to je přeci nemohlo odradit od zpěvu písní z rockového oratoria Eversmiling Liberty, které sbor nacvičuje na koncert v Praze. Projekt s účastí několika set mladých zpěváků z celé republiky se uskuteční 17. listopadu u příležitosti 30. výročí sametové revoluce. Po ukončení zkoušky jsme se vydali s kufry na vlak. Ten odjížděl z ValMezu okolo 13:00.

Ani jsme se nenadáli a za pár hodin jsme už byli v Praze na hlavním nádraží. Odtud jsme pak přestoupili na vlak jedoucí směr Praha-Radotín, kde jsme měli být ubytováni na místním Gymnáziu Oty Pavla.

Hned po ubytování a vybalení jsme měli společnou zkoušku s ostatními sbory, nacvičujícími též na koncert v Praze. Zkouška nám rychle utekla a zpěváci padli do svých spacáků a spali, jako když je do vody hodí.

V sobotu jsme měli dělené zkoušky s hlavním dirigentem Liborem Sládkem a naší sbormistryní Janou Krchákovou, a nakonec se zase kluci s holkami spojili a vytvořili tak velký, asi 150členný krásně znějící sbor. Pak následovala pauza na oběd a po ní odpolední klid. Navečer zase zkouška.

V neděli nám zbyl čas právě tak na balení, rozloučení se s ostatními a přemístění se na místní vlakové nádraží. Přesun na Hlavní nádraží v Praze nám netrval ani čtvrt hodinky, a tak nám zbyl ještě čas na oběd, kávu, či nakoupení suvenýrů.

Domů jsme se vrátili okolo páté hodiny. Všichni zpěváci byli z tohoto soustředění velice nadšení a ještě ve vlaku si pobrukovali písně z oratoria.

Prohlédněte si zmíněné sbory

Basové G

Valašské Meziříčí (Zlínský kraj) – zal. 1992
gymnaziální smíšený sbor


Besharmonie

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 2000
gymnaziální smíšený sbor


Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice

Jihočeský kraj – zal. 2000
gymnaziální smíšený sbor


Vocalissimo

Praha (Hlavní město Praha) – zal. 2003
gymnaziální smíšený sbor


Slovník sbormistrů


Přečtěte si další články



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)