Festa academica 2023 rozezní pražské sály k oslavám Mezinárodního dne studentstva

Rockové oratorium i hudba našich klasiků

Oslavme letos listopadové události společně! Srdečně zveme na festival nejen studenty, ale i další milovníky hudby a sborového zpěvu. Festa academica, Praha, 10.-18. listopad 2023



-cs-, středa 18. října 2023
Magazín > Zprávičky

Festa academica - rockové oratorium, Festivalový sbor, sbormistři Libor Sládek, Roman Michálek

Jan Malý / FA

Bienální festival Festa academica byl založen v roce 2007 a od svého vzniku je jeho snahou připomenout události 17. listopadu a oslavit Mezinárodní den studentstva. Letošní ročník Festa academica představí bohatý multižánrový program v podobě koncertů, workshopů, ale také studentské bohoslužby.

Zahajovací koncert festivalu se uskuteční 10. listopadu ve Velkém sále Hlaholu na Masarykově nábřeží od 19:00. V minulých letech si velkou oblibu studentů získaly festivalové workshopy. Pořadatelé se proto rozhodli podstatně rozšířit tuto část akce a do programu zařadili na 14. listopad tzv. Arts Day. Během něho festival nabídne návštěvníkům ateliéry hudebního a výtvarného umění, ale i workshopy v oblasti performance. Arts Day bude zakončen koncertem studentů středních škol Zrcadlo přátelství od 18:00 v Hale Gymnázia Jana Keplera v Praze.

Vyvrcholením celého festivalu se 16. listopadu stane festivalový koncert Studenti sametu ve Velké Aule Karolina se začátkem od 19:00.

Mezi doprovodné akce festivalu patří koncert studentských kapel Hudba symposionu, který se koná 18. listopadu v kulturním centru Klubovna v rámci Symposion 2023. Součástí Festa academica 2023 bude také studentská bohoslužba v kostele sv. Voršily, a to právě v den výroční sametové revoluce.

Nebude chybět ani tradiční Studentský happening - open-air vystoupení festivalového sboru na Národní třídě 17. listopadu v rámci Korzo Národní, kde zazní rockové oratorium Eversmiling Liberty. Dílo přednese festivalový sbor pod vedením Roman Michálka a Libora Sládka.

Vstupenky si veřejnost může rezervovat přes e-mail festa@ucps.cz. Vstup na akce festivalu je bezplatný.

Jedenáctý ročník festivalu studentského umění Festa academica pořádá Unie českých pěveckých sborů ve spolupráci se Studentskou komorou Rady vysokých škol, iniciativou Díky, že můžem, Univerzitou Karlovou a Gymnáziem Jana Keplera v Praze. Akce probíhá za podpory Ministerstva kultury České republiky, Státního fondu kultury, Magistrátu hlavního města Prahy, Městské části Praha 1, Nadace Český hudební fond, Nadace Život umělce a OSA.

Bližší informace o programu akce najdete

zde:∎https://www.festaacademica.cz/

nebona FB:∎


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)