Sbory překvapily nejen rozzářeným úsměvem

Ve čtvrtek 26. 4. 2018 se v Pardubicích uskutečnil již 9. ročník přehlídkového festivalu dětských pěveckých sborů „Perníkový festiválek“. Perníkový festiválek je určen sborům a sborečkům, které si netroufají na prestižní přehlídky a soutěže, ale zpívají s radostí a mohou překvapit třeba netradičním oblečením, zajímavými doprovody, tanečními vstupy, vlastními úpravami nebo jen rozzářeným úsměvem…



Bc. Lenka Královcová, středa 9. května 2018
Magazín > Zprávičky

Děti rozzářené úsměvem

Perníkový festiválek / archiv festivalu

Perníkový festiválek pořádá DDM BETA Pardubice a ZŠ s RVHV Pardubice Prodloužená, za finanční podpory Statutárního města Pardubice a Pardubického kraje. Letošního ročníku přehlídky se zúčastnilo 10 dětských pěveckých sborů mladšího školního věku. (Čtyřlístek Pardubice, Skřivánek Hradec Králové, Mláďata Hradec Králové, Zpěvčácci Pardubice, Ptáčata B Rychnov nad Kněžnou, Svítáníčko Praha, Čtyřlístek Ostrava, Sboreček při ZŠ B. Němcové Jaroměř, Čekanky Ústí nad Orlicí a Petrklíče Ústí nad Orlicí).

Našim cílem je, aby festiválek byl příjemným rozptýlením s řadou překvapení a netradičních nápadů. O tento festival je každoročně obrovský zájem. Kromě vystoupení sborů z celé České republiky v rámci festivalu připravujeme pro sbormistry i rozborový seminář s odborníky z řad sborového zpěvu. Samozřejmostí je i doprovodný animační program pro děti, který je zařazen na závěr přehlídky jako odměna pro malé zpěváky a zpěvačky.

Celý festiválek bedlivě sleduje odborná porota, která je k dispozici sbormistrům, aby s nimi po skončení festivalu probrala a ohodnotila jejich výkony, poskytla jim náměty a povzbuzení do další práce s dětmi. Součástí festiválku je i výměna notového materiálu a kontaktů. Naším cílem je spolupráce a interakce mezi jednotlivými sbory, nikoliv rivalita a soutěživost.

Každoročně panuje v Pardubicích velmi příjemná atmosféra a děti si kromě krásných zážitků odvážejí i trochu voňavého pardubického perníku.

Další ročník festiválku se uskuteční v polovině dubna 2019, termín bude pořadateli upřesněn.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)