Mimořádným koncertem zavzpomínáme na hudebního skladatele Otmara Máchu

Letos uplynulo 10 let od úmrtí Otmara Máchy. Unie českých pěveckých sborů vás srdečně zve na koncert k poctě tohoto významného skladatele. Vzpomínkový pořad se uskuteční dne 13. prosince 2016 v budově Pražského Hlaholu na Masarykově nábřeží v Praze.



Redakce, úterý 6. prosince 2016
Magazín > Sborový život

Otmar Mácha

archiv / rodinný archiv

Na programu je koncert dětského pěveckého sboru Svítání pod vedením sbormistryně Terezy Bystřické (za klavírního doprovodu Alice Lin) a sboru Nashira, jenž vede Ema Máchová (klavírního doprovodu se zhostí Miroslav Mič). Večer ale nabídne také sólová vystoupení Emy Máchové, tentokrát jako mezzosopranistky (na klavír doprovodí opět M. Mič), dále zazpívá tenorista Robert Štěrba a barytonista Richard Haan (oba za klavírního doprovodu Jitky Nešvarové). Celý večer bude zahájen v 18 hodin slavnostní výstavou rovněž věnovanou skladateli.

Otmar Mácha se narodil 2. října 1922 v Ostravě. Jako režisér a dramaturg spolupracoval v letech od 1945 do 1962 s Československým rozhlasem, poté se začal věnovat výhradně skladatelské činnosti. Jeho hudební záběr byl velmi široký. Je autorem skladeb orchestrálních, koncertantních či komorních, složil rovněž několik oper, ale také mnoho vokálních a sborových skladeb.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)