Český pěvecký gay sbor Doodles chystá svůj hlavní vánoční koncert na 19. prosince

Jediný tuzemský pěvecký gay sbor Doodles pořádá svůj hlavní vánoční koncert 19. prosince v evangelickém kostele na pražském Smíchově. Vedle tradičních vánočních koled zazní mimo jiné duchovní skladby Beati mortui od Felixe Mendelssohna-Bartholdyho a Pater noster od Ference Liszta, ale i řada populárních písní včetně jedné horké novinky.



TZ, Doodles, sobota 18. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Doodles

archiv sboru / Doodles

Repertoár sboru je široký; sahá od renesanční hudby a lidových písní, přes věhlasná díla klasické mužské sborové tvorby, operní sbory i operetu po spirituál, muzikál a světoznámý pop.

Posláním Doodles jsou vedle radosti ze zpěvu také snaha bourat předsudky a šířit vzájemný respekt prostřednictvím hudby. Sbor vznikl v září 2011 v Praze a dnes má přes tři desítky členů. Doodles zpívají s doprovodem i bez něj, k některým písním mají i choreografii.

Doodles mají za sebou za svou relativně krátkou existenci i spolupráci v zahraničí. Na pozvání francouzského sboru Podium Paris vystupovali vloni v Paříži a letos s ním koncertovali v Praze. Na beznadějně vyprodané Nové scéně pražského Národního divadla byli v roce 2015 hosty legendárního britského London Gay Men´s Chorus.

Vánoční koncert pěveckého sboru Doodles 19. prosince 2017 v 19:30 se uskuteční ve Farním sboru ČCE na Praze 5 - Smíchov (Nespleťte si budovu s nedalekým kostelem Husova sboru!). Předprodej vstupenek je k dispozici na síti GoOut.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)