Mimořádný koncert Cancioneta Praga a Cape Town Youth Choir

V létě si Cancioneta Praga připravila pro své posluchače jeden zcela mimořádný hudební zážitek. Ženský sbor bude v Praze hostit vynikající jihoafrický smíšený sbor Cape Town Youth Choir, se kterým vystoupí na společném koncertě v kostele svatého Šimona a Judy ve středu 9. července od 19 hodin. Na programu společného koncertu bude jak klasická sborová tvorba, tak lidové písně z celého světa zpívané v originálních jazycích, chybět nebudou ani tradiční jihoafrické písně.



Anna Batistová, úterý 3. června 2014
Magazín > Sborový život

Cancioneta Praga

Cancioneta Praga

„Na společný koncert s jihoafrickým sborem Cape Town Youth Choir bych chtěl pozvat nejen všechny naše posluchače, ale všechny milovníky sborového zpěvu obecně. My sami se na tento koncert velmi těšíme, protože se jedná o úžasné mladé zpěváky z mezinárodně velmi ceněného hudebního tělesa. Bude pro nás čest si s nimi zazpívat na jednom pódiu,“ řekl sbormistr pražského sboru Lukáš Jindřich.

Smíšený sbor Cape Town Youth Choir byl založen už v roce 1997, tehdy ještě pod názvem “Pro Cantu Youth Choir“. Zpívají v něm mladí lidé ve věku od 17 do 30 let. Sbor vyhrál po dobu svého působení na hudebním poli řadu mezinárodních ocenění – například v roce 2011 vyhrál dvě zlaté ceny na Grand Prix of Choral Music v Rakousku, v roce 2006 vyhrál zlatou cenu na World Choir Games v Číně, v roce 2002 se stal nejlepším světovým sborem v soutěži Llangollen International Eisteddfod ve Walesu.

Sbor zpíval na řadě světových pódií, například v Carnegie Hall v New Yorku, v katedrále Panny Marie v Salisbury nebo v katedrále sv. Pavla v Londýně. Cape Town Youth Choir také natáčel nahrávky pro řadu významných společností, například pro BBC. V Praze vystoupí pod vedením svého sbormistra Leona Starkera.

Koncert se koná pod záštitou paní Franki C Verwey - velvyslankyně Jihoafrické republiky v Praze. Vstupenky jsou v prodeji na www.ticketon.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)