Festa academica 2013 se blíží!

Přípravy na největší setkání studentských sborů v ČR vrcholí. Ve středu 23. října se v aule Gymnázia Jana Keplera sešli zpěváci pražských sborů Evropská (SPGŠ a Gymnázium Evropská, Praha 6) a Vocalissimo (Gymnázium Jana Keplera), aby se pod vedením mladého dirigenta Josefa Popelky věnovali nácviku společné festivalové skladby Jiřího Pavlici Missa brevis. Šest desítek studentů dostalo po dopoledních dělených zkouškách možnost zazpívat si společně celou mši za doprovodu korepetitora Petra Stratila.



Jakub Kratochvíl, pondělí 28. října 2013
Magazín > Sborový život

Přípravy provedení Missy brevis Jiřího Pavlici v aule GJK.

Jakub Kratochvíl / Festa academica

Slavnostní provedení této skladby se uskuteční na hlavním festivalovém koncertě "Studenti sametu" 16. listopadu 2013 od 16:30 v kostele sv. Markéty na pražském Břevnově. Za osobní účasti autora zde Missa brevis zazní v podání více než dvousetčlenného studentského sboru, za doprovodu symfonického orchestru, varhan a zvonů.

Festival Festa academica, pořádaný u příležitosti studentského svátku, organizuje Unie českých pěveckých sborů ve spolupráci s Gymnáziem Jana Keplera. Akce je tradičně nejen dobrou příležitostí k setkání mladých hudebníků z celé ČR, ale také nabízí posluchačům i účinkujícím mimořádné umělecké zážitky.

Program festivalu naleznete na www.festaacademica.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)