Bonifantes vzpomínají na Asii

Bonifanti mají za sebou první turné do Asie. Vedle fantastického provedení Mahlerovy 8. Symfonie „Tisíců“ se Siam Philharmonic Orchestra, úspěšné účasti na festivalu Grand Prix Pattaya a samostatných koncertů v Bangkoku a okolí toho také spoustu prožili.



-bonifantes-, středa 4. září 2013
Magazín > Sborový život

Bonifantes v Asii

Téměř třítýdenní cestování pardubickým zpěvákům přineslo zkušenosti, ze kterých budou celý život čerpat. Mezi velké zážitky patří celodenní výlet lodí na Korálový ostrov, koupání v moři, ochutnávání skvělé thajské kuchyně či každodenní čerstvé kokosy.

Bangkok, kde kluci strávili spoustu času, je město neuvěřitelných rozdílů. Poslední týden Bonifanti bydleli v samém srdci tohoto stále pulzujícího dvanáctimilionového velkoměsta mezi mrakodrapy. Pocvičili se v thajském boxu, navštívili Královský palác, v překrásném Lumphini parku lovili dvoumetrové varany.

Bonifanti navštívili slavný „Floating market“ – tedy plovoucí tržnici, která leží na síti vodních kanálů. Skamarádili se se slony a podívali se do starého královského města Ayuthaya, letního sídla manželek siamských králů Bangpainn Palace a viděli čtrnáctimetrového ležícího Buddhu.

Neopakovatelná byla noční plavba lodí po největší thajské řece Chao Phraya, ze které kluci obdivovali bangkokské dominanty – Wat Arun, Wat Pho, Wat Pha Keaw. Adrenalinovým zážitkem pak velká jízda celým Bangkokem v koloně dvanácti tuk-tuků s logem BONIFANTES na předním skle. Projeli všemi barvami hrající noční čínskou čtvrtí a prošli si květinový trh.

Denní zprávy z Asie příznivcům Bonifantů v Čechách podával na speciálním webu věnovanému koncertnímu turné fiktivní člen sboru Ignác Šídlo, který pak na oplátku klukům více než deset tisíc kilometrů od domova četl vzkazy rodičů a kamarádů.

Nezávislý pohled filmovýma očima přinese televizní dokument o turné a Bonifantech, který bude mít premiéru na podzim 2013.

Už dnes je ale jisté, že se Chlapecký sbor BONIFANTES do Asie vrátí. Z Thajska si díky svým skvělým uměleckým výkonům přiváží spoustu pozvání. Bezprostředně po návratu z koncertního turné do Kanady a USA na začátku roku 2014 se kluci začnou připravovat na měsíční cestu do Číny a Hongkongu, která by se měla uskutečnit v roce 2015.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)