Pozvánka na adventní koncert do Velké Lhoty

Rok se s rokem sešel a je zde opět období adventu. Záleží na každém z nás, jak s ním naložíme. Jednou z možností je také zapřemýšlet, zastavit se uprostřed hektického období a nechat svou duši pohladit krásnou hudbou.



Jitka Čudlá, čtvrtek 6. prosince 2012
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus při Adventním koncertě 2011

Koncerty ve Velké Lhotě mají již tradici, v roce 2012 zde pořádají již 8. koncertní sezónu. Adventní koncert jako obvykle tuto řadu koncertů uzavírá. Místní komorní pěvecký sbor Festivia Chorus vždy zve na adventní koncerty zajímavé hosty. V minulosti jsme zde mohli slyšet a vidět nezapomentulného Radovana Lukavského, Alfreda Strejčka, Ladislava Lakomého, basistu Richarda Nováka a další osobnosti.

Letos Festivia Chorus pozval vynikající Komorní smyčcový orchestr z Třebíče, jehož uměleckým vedoucím je Vít Coufal a za jehož pulty zasednou také členové Filharmonie Brno – violista Karel Plocek, se kterým dlouhodobě spolupracujeme, a další. Sestava smyčcového orchestru tak bude rozšířena také o flétny a o varhany, na které bude hrát známý brněnský varhaník Martin Jakubíček.

Převážná část koncertu bude věnována českým a moravským koledám ve zdařilých úpravách Martina Jakubíčka, které zazní ve společném provedení Festivia Choru a Komorního smyčcového orchestru Třebíč. Provedení bude řídit sbormistryně Festivie a dirigentka Jitka Čudlá.

Martin Jakubíček také rozezní lhotecké památkově chráněné varhany při sólové hře – přednese varhanní pastorely a další vánoční skladby pro varhany. Rovněž Karel Plocek přednese na violu dílo G. F. Telemanna – s doprovodem smyčcového orchestru.

Můžeme se těšit na opravdu krásné hudební zážitky.

Celý tento program zazní v sobotu 15. 12. ve Velké Lhotě a 16. 12. v Brně.

A kdy přesně se bude odehrávat lhotecký koncert? V sobotu 15. prosince 2012 od 18 hodin v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě u Dačic. Vstupné činí 100 Kč pro dospělé, děti do 15 let platí 50 Kč. K dispozici budou opět předprodeje vstupenek v Dačicích v Knihkupectví pana L. Hejla (vedle Sportlovu) a v Telči v Infocentru (přízemí radnice). Předprodeje začnou v pondělí 3. prosince a bude opět možné si vybrat konkrétní řadu na sezení. Zbylé vstupenky (pokud zbydou), budou v prodeji půl hodiny před začátkem koncertu v pokladně u vchodu do kostela. Divákům doporučujeme teplé oblečení! A hlavně se na vás těšíme!

Závěrem ještě jedna novinka: Po celý rok 2012 vznikal a ještě stále vzniká pořad o pěveckém sboru Festivia Chorus, který pro Český rozhlas natáčí redaktorka paní Hana Soukupová. Výsledek uslyšíte 16. prosince 2012 na stanici Praha 2 v rámci pořadu Dobrá vůle. A protože nahraného materiálu je hodně, můžeme se prý těšit také na jeho další využití v Českém rozhlase České Budějovice.

A také jedna výzva: protože nám odešli či budou odcházet někteří členové na studia, rádi mezi sebou uvítáme také nové zpěváky a zpěvačky! Zájemci se mohou informovat na adrese komorak@atlas.cz .

Rádi bychom také poděkovali našim sponzorům, kteří umožnili existenci naší 8. koncertní sezóny a také umožnili fungování našeho pěveckého sboru Festivia Chorus!

Hlavní partneři: Waldviertler Sparkasse von 1842 AG, pobočka Dačice – p. vedoucí Karel Geist, reklamní agentura SuNEXO Dačice, Dačická advokátní kancelář Mgr. Jiřího Kasala. Partneři: Centropen, a.s., .A.S.A. Dačice s.r.o., CompOn – výpočetní technika Telč, Pohřební služba Procházka Dačice, SVAT – Svářecí technika Šabatka Dačice, Truhlářství a zámečnictví Vladimír Tůma Dačice, Zahradnictví Antonín Kopřiva Velká Lhota, DV Štěrba – výroba ekobriket Strmilov, Stagra s.r.o. Studená, Obecní úřad Volfířov. Mediální partner: Ozvěny Jihozápadní Moravy – p. František Vejvoda. Děkujeme také všem podporovatelům, kteří nechtějí být jmenováni. Děkujeme za spolupráci Unii českých pěveckých sborů.

Pokud máte zájem podporovat finančně koncerty ve Velké Lhotě či pěvecký sbor Festivia Chorus, můžete se informovat o možnostech spolupráce na e-mailu komorak@atlas.cz .Další informace o nás je možné najít na www.festivia.cz a www.koncerty-velkalhota.estranky.cz .


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)