První CD a vánoční koncert Cancioneta Praga

Dívčí sbor Cancioneta Praga pod vedením sbormistra Lukáše Jindřicha pokřtí 14. prosince na vánočním koncertě s názvem Kouzelné Vánoce své první stejnojmenné CD. V první půli koncertu, který se bude konat od 19 hodin v Koncertním sále Pražské konzervatoře, zazpívá sbor české i světové vánoční koledy a písně z nového CD. Hudební nahrávku pokřtí Jaroslav Krček, jehož soubor Musica Bohemica vystoupí ve druhé části koncertu společně se sborem Cancioneta Praga s pásmem staročeských koled.



Anna Batistová, pátek 30. listopadu 2012
Magazín > Sborový život

booklet CD Kouzelné Vánoce, Cancioneta Praga

Kouzelné Vánoce, první CD dívčího sboru Cancioneta Praga, je složeno z nejkrásnějších světových vánočních koled a písní. CD uvozuje pásmo českomoravských koled Čas radosti veselosti v úpravě českého hudebního skladatele Zdeňka Pololáníka, po kterém následují světové koledy v úpravě mladého českého skladatele Martina Hendrycha. Na závěr nahrávky jsou zařazeny vánoční písně (například O Holy Night od A. Adama či Happy X´Mas/War is Over od J. Lennona). Na nahrávce spolu se sborem Cancioneta Praga pod uměleckým vedením sbormistra Lukáše Jindřicha spolupracovala taktéž klavíristka Lenka Navrátilová a varhaník Přemysl Kšica. Hudební režii zajistila Jana Puterová. CD bylo nahráno ve studiu ČRo Plzeň v září 2012. Ukázky z nahrávky zazní živě v první půli vánočního koncertu. Křtu CD se zhostí Jaroslav Krček, přední český hudebník, dirigent a zakladatel souboru Musica Bohemica.

Druhá půle koncertu se ponese ve znamení staročeských koled. Společně s dívčím sborem <#b#>Cancioneta Praga vystoupí komorní soubor <#b#>Musica Bohemica pod uměleckým vedením Jaroslava Krčka (*1939). Právě on je autorem České vánoční mše i úprav staročeských koled, které na koncertě v podání obou hudebních souborů zazní.

O sboru:

Dívčí pěvecký sbor Cancioneta Praga vznikl v roce 2010 z iniciativy sbormistra Lukáše Jindřicha (*1984). Členkami sboru jsou výhradně dívky, které dříve působily ve výběrových pražských sborech. Jádro sboru tvoří bývalé zpěvačky Bambini di Praga. Cena Grand Prix festivalu Canti veris Praga není prvním vítězstvím sboru na mezinárodním festivalu. Už v roce 2010 si sbor odvezl z 5. mezinárodního pěveckého festivalu ve Španělském Malgrat de Mar cenu publika za nejoblíbenější sbor festivalu a trofej za absolutní festivalové vítězství.

A jaké plány má sbor v adventním čase? „Chystáme se na vystoupení na Adventním koncertě České televize 9. prosince, o den později nás čeká slavnostní koncert u příležitosti 20letého výročí vzniku Ústavy ČR a čeká nás také turné s naší patronkou Miroslavou Němcovou, se kterou budeme zdobit vánoční stromky v Jihlavě, Havlíčkově Brodě a Třebíči,“ prozradil sbormistr Lukáš Jindřich. Více o sboru najdete na www.cancionetapraga.cz.

Pro další informace kontaktujte, prosím, Lukáše Jindřicha, sbormistra sboru Cancioneta Praga, telefon: 604 255 102, email: lukas.jindrich@cancionetapraga.cz.

Vstupenky na koncert v ceně 270 Kč lze objednávat přes info@cancionetapraga.cz nebo na tel. 604 255 102.

CD lze zakoupit přes info@cancionetapraga.cz, objednávky vyřizuje slečna Petra Martínková.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)