Komorní sbor Vox cantabilis Jirkov opět skvěle reprezentoval

Stalo se 16. - 19. června 2011 na mezinárodním pěveckém festivalu Cracovia cantat v Polsku, kde v sedmi kategoriích zpívalo téměř 40 sborů. Dvanáctičlenný jirkovský Vox cantabilis překonalo v očích porotců pouze dvojnásobně početné těleso ze Singapuru. Nechal přitom za sebou velmi kvalitní sbory z Polska, Švédska i Čech.



Zdeněk Schück, úterý 5. července 2011
Magazín > Sborový život

Vox Cantabilis na soutěži v Krakowě

Kromě soutěžního programu, za který si sbor vyzpíval 2. místo, se Jirkovští představili polskému publiku také při pátečním večerním koncertě „Světlo a zpěv“ v chrámu sv. Kateřiny v Krakově a v neděli po dopolední mši v kostele sv. Bartoloměje Apoštola v Mogilanech.

Nádherná akustika všech prostor, kde zpěváci vystupovali, a tradičně plné polské kostely umocnily skvělé dojmy z celého pobytu v Krakově, kde tradičně nechybělo navazování kontaktů s jinými pěveckými sbory.

Přestože penězi na dotace zájmové kulturní činnosti a vzdělání obecně současní vládní i městští představitelé šetří, většina zavedených a kvalitních souborů v Jirkově a Chomutově stále dosahuje výjimečných výsledků při reprezentaci města i kraje a hledá si svou cestu za posluchačem. Kéž mají všichni kultury milovní obyvatelé těchto měst i v nové sezoně po prázdninách hodně sil a důvodů k radosti.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)