Tradiční letní koncert pěveckého sboru ANTEA

Pěvecký sbor ANTEA Vás srdečně zve na tradiční letní koncert, který se uskuteční 22. 6. 2010 v 18:00 hodin v Kapitulní síni areálu Vojenské nemocnice v Brně-Židenicích.



Lenka Čerstvá, neděle 13. června 2010
Magazín > Sborový život

Na závěr naší 19. sezóny jsme pro vás vybrali ukázky z klasického sborového repertoáru i netradičních moderních úprav. Připravujeme také malé muzikálové překvapení.

A pokud nás ještě neznáte, zde je naše vizitka.

Pěvecký sbor ANTEA byl založen v roce 1991 a nyní funguje pod občanským sdružením. Vydali jsme tři sborová CD, náš repertoár tvoří díla různých autorů od renesance po současnost, úpravy lidových písní, černošské spirituály, skladby z oblasti populární hudby a vlastní tvorba. O tu se zasloužil náš sbormistr a zakladatel sboru Oldřich Hloušek. My sboristé jsme si nejvíce oblíbili jeho cyklus „Vánoční noc“, který měl premiéru v roce 2003. Zúčastnili jsme se řady soutěží, festivalů u nás i v zahraničí, pořádáme koncerty a různé hudební projekty a v posledních letech jsme účinkovali na vánočních koncertech Petra Bende.

V roce 2009 se také v režii Oldřicha Hlouška uskutečnil mimořádný projekt „Býčí skála“. Přímo v této jeskyni se prolínala hudba, mluvené slovo a sborový zpěv s dalšími obrazy, které vycházely z tohoto tajemného prostoru. Pokud byste tuto atmosféru chtěli zažít na vlastní kůži, připravujeme reprízu v létě roku 2011. Přikládáme malou ukázku ze zákulisí.

Rok 2011 bude pro nás rovněž velmi pracovní, protože se budeme připravovat na 20 leté jubileum, které oslavíme tradičním vánočním a letním koncertem, připomeneme si vývoj sboru a skladby, které s námi „rostly“.

Pěvecký sbor ANTEA a sbormistr Oldřich Hloušek se těší na setkání s vámi na některém z našich vystoupení.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)