Úspěšný závěr sezony

Dobbiaco, Villabassa, Brunico, San Candido a Sesto-Casa Sesto – to jsou města, kde Dívčí komorní sbor PF UJEP Ústí nad Labem úspěšně reprezentoval ústeckou univerzitu, město Ústí nad Labem a především naše sborové umění na 12. Mezinárodním festivalu sborového zpěvu Alta Pusteria, který se konal ve dnech 24. až 28. června 2009.



Vladimír Kuželka, čtvrtek 17. září 2009
Magazín > Sborový život

Uvedený sborový festival pořádala Associazione Culturale Flaminia 2000 Rome - Italy a Alta Pusteria Tourist Association. Tyto organizace připravily pro pěvecké sbory koncertní vystoupení v různých městech oblasti ALTA PUSTERIA - Alto Adige-Südtirol. Festivalu se zúčastnilo 77 pěveckých sborů různých typů (smíšené, mužské, ženské, dětské a folklorní) z 22 zemí Evropy a světa.

Dívčí komorní sbor představil na vysoké interpretační úrovni sborové skladby našich (např. Antonín Dvořák, Bohuslav Martinů, Petr Eben, Antonín Tučapský, Petr Řezníček, Jiří Holubec, Miroslav Hroněk) i světových autorů (např. Javier Busto, Jerry Herman, Kirby Shaw, Irving Berlin, Zoltán Kodály), což ocenili jednak sbormistři i členové ostatních pěveckých sborů, avšak především umělecký ředitel festivalu pan Stefano Gentili. Dívčí komorní sbor se představil ve městech Dobbiaco v koncertním sále Gustava Mahlera ( 2 koncerty) a dále ve městech Villabassa, Brunico, San Candido a Sesto-Casa Sesto. Ve městě San Candido účinkoval i na setkání sborů s názvem Choirs' Night. V San Candido se pěvecké sbory představily i v průvodu městem a koncertem na náměstí, kde společně provedly sbor Židovských otroků z opery Nabuco skladatele G. Verdiho, Ave verum corpus W. A.Mozarta a Signore delle cime skladatele Giuseppe de Marzi.

Ve městě Sesto-Casa Sesto proběhl i závěrečný ceremoniál, kde každý sbor obdržel i certifikát o účasti na festivalu.Všechna koncertní místa byla v překrásném prostředí Dolomit a početné publikum vždy vřele a spontánním potleskem ocenilo pěvecké výkony jednotlivých sborů. Dívčí komorní sbor zde navázal i nové kontakty se zahraničními sbory např. Coro dei professori di Coimbra z Portugalska (snad bude příležitost v budoucnu je navštívit).

Děkujeme za finanční podporu Magistrátu města Ústí nad Labem, Univerzity J. E. Purkyně Ústí nad Labem, Ministerstvu kultury ČR a AGC FLAT GLASS CZECH STUDENT MOBILITY GRANT bez jejichž přispění bychom neměli možnost reprezentovat naše sborové umění.

Na novou sezonu se Dívčí komorní sbor PF UJEP Ústí nad Labem připravuje na koncertní vystoupení v rámci 9. Mezinárodního sympozia o sborovém zpěvu Cantus choralis 09, které pořádá katedra hudební výchovy PF UJEP Ústí nad Labem ve dnech 12. - 14.10.2009 a dále na Vánoční koncerty v Ústí nad Labem, Teplicích v Č. a Novém Boru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)