Slavností koncert ve Velké Lhotě

Milí přátelé, dovolujeme si vás pozvat do Velké Lhoty k návštěvě slavnostního koncertu, který se bude konat v sobotu 19. září – pozor – od 19:19 !!! v horním kostele Evangelického tolerančního areálu. A co budeme slavit? Hned několik věcí!



Jitka a Josef Čudlých, neděle 6. září 2009
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus na jednom z předešlých koncertů

Především to budou páté narozeniny našeho komorního pěveckého sboru Festivia Chorus, který od jeho založení vede sbormistryně Jitka Čudlá. K narozeninám nám přijde popřát několik hostů – dovolte jmenovat alespoň PhDr. Jaroslava Dostalíka z Brna, známého sbormistra, který také bude náš sbor dirigovat, a skladatele Jiřího Laburdu, jehož skladby budeme zpívat.

Dále budeme slavit páté výročí trvání celoročních koncertních sezón ve Velké Lhotě. V dnešní době, kdy kolem sebe slyšíme stále jen o finanční krizi, není jednoduché tyto koncerty pořádat. Ale posluchači si k nám již našli cestu a když vidíme jejich spokojenost, říkáme si, že má smysl pokračovat… Vzpomeňte s námi – Hradišťan, Radovan Lukavský, Alfred Strejček, Ladislav Lakomý, Richard Novák a další osobnosti – ti všichni již udělali radost mnoha lhoteckým posluchačům.

K oslavě patří i dárek – i my jeden chystáme. Bohužel zatím nevíme, zda se vše stihne do koncertu, protože výrobní termíny jsou neúprosné, ale pokud se vše povede, je na cestě k vám další CD! Tentokrát půjde o CD s nahrávkou lhoteckých varhan, které nahráli varhaníci Martin Jakubíček a Jiřina Marešová-Dvořáková. Náš pěvecký sbor Festivia Chorus tentokrát pouze spoluúčinkuje. Celý projekt vymyslel a do života uvedl violista a producent Karel Plocek, člen Filharmonie Brno, hudební a zvuková režie je dílem Milana Vidláka. Pokud se vše stihne, budete si nahrávku moci zakoupit přímo na koncertě, popřípadě si ji u nás objednat – kontakt najdete na www.festivia.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)