Koncert při svíčkách

Místní pěvecký sbor Festivia Chorus ve zdejším horním kostele Evangelického tolerančního areálu uspořádal Koncert při svíčkách. Koncert začínal až v 22 hodin a prostory kostela byly romanticky osvětleny září svíček.



Jitka a Josef Čudlých, čtvrtek 20. srpna 2009
Magazín > Sborový život

Tradiční Koncert při svíčkách ve Velké Lhotě

Festivia Chorus / Festivia Chorus

Na koncert přišlo poměrně hodně diváků a navzdory pozdní hodině konání i několik dětí, které všechny vzorně vydržely až do konce. Na dotaz sbormistryně Jitky Čudlé, zda se dětem již nezavírají očička, svorně zazněla odpověď, že nikoliv.

Festivia tímto koncertem udělala radost především těm svým příznivcům, kteří postrádali celovečerní koncert tohoto sboru v „domácím“ lhoteckém kostele.

„Koncert jsme uspořádali v rámci našeho soustředění, které výjimečně letos máme ve Velké Lhotě.“, upřesnil Josef Čudlý.

Na koncertě zazněly především populární melodie, spirituály a lidové písně, tedy oblíbený repertoár jak diváků tak i samotných zpěváků. Na koncertě se sborem vystoupil také kontrabasista Jakub Habr.

Pátá lhotecká koncertní sezóna bude pokračovat dvěma srpnovými a jedním zářijovým koncertem, uzavřena pak bude v adventu. 22. srpna můžete navštívit „Koncert pro dvoje varhany“ – na místní památkově chráněné varhany a na dovezený varhanní pozitiv budou hrát Jiřina Dvořáková a Jitka Čudlá. O týden později, 29. srpna, ve Velké Lhotě vystoupí soubor Dyškanti, který provede renesanční nešpory. Lidé si budou moci vyposlechnout zpěv i hru na dobové nástroje.

Zářijový koncert bude opět patřit Festivii – 19. září od 19:19 začne Slavnostní koncert k založení tohoto souboru a zároveň i k pátému výročí trvání koncertní sezóny ve Velké Lhotě. Na tomto koncertě by také mělo být pokřtěno nové CD věnované především lhoteckým varhanám.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)