Eversmiling Liberty

Přijměte jménem Unie českých pěveckých sborů a Gymnázia Jana Keplera pozvání k účasti na koncertě středoškolských sborů v rámci festivalu Festa academica.



Martin Bouma, čtvrtek 7. května 2009
Magazín > Sborový život

Dne 17. listopadu 2009 zazní k příležitosti 20. výročí sametové revoluce na piazzetě Národního divadla v Praze rockové oratorium Eversmiling Liberty dánských autorů Erlinga Kullberga a Jense Johansena. Rockové oratorium povedou sbormistři Libor Sládek ze sboru Besharmonie a Milan Motl ze Smíšeného pěveckého sboru KOS pedagogické školy Litomyšl. Koncertu se zúčastní mnoho středoškolských sborů ze všech regionů ČR – připojit se může i váš sbor, pokud v něm zpívají mladí lidé přibližně od 15 do 21 let! Kontaktujte koordinátora akce, Martina Boumu na adrese MartinBouma@seznam.cz

Rockové oratorium vzniklo roku 1990 v Dánsku. Jeho autory jsou Ering Kullberg a Jens Johansen. Oratorium v sobě kombinuje starou barokní hudební formu s moderními nástroji. Autoři použili libreto od Thomase Morella z oratoria Georga Friedricha Händela Juda Makabejský z roku 1747, ponechali klasickou hudební formu, tj. oratorium, a zkomponovali hudbu vyznačující se bohatou melodičností a rytmikou. Skladba je napsána pro smíšený sbor, altové a tenorové sólo, instrumentální doprovod zahrnující klavír, bicí nástroje, elektrické kytary, žestě a smyčce. Rockové oratorium Eversmiling Liberty obsahuje 21 částí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)