Zahrada rozkvetla zpěvem

Ve dnech 4. a 5. dubna 2009 proběhl v kulturním centru Zahrada v Praze 11 již čtvrtý ročník festivalu dětských pěveckých sborů Zahrada písní.



Michal Rovina, úterý 21. dubna 2009
Magazín > Sborový život

Kuřátka ZUŠ Klapkova

Pořadatelem a hostitelem této akce, kterou již tradičně otevírá jarní sezónu našich dětských zpěváčků je DPS Svítání, partnerem a spolupořadatelem festivalu je Unie českých pěveckých sborů.

I letos byl o účast na festivalu mimořádný zájem, vystoupilo zde na čtyřicet dětských kolektivů z celé ČR. Sbory soutěžily ve třech věkových kategoriiích a jejich výkony posuzovala odborná porota ve složení: MgA. Světlana Tvrzická, prof. Jiří Kolář a Mgr. Marek Valášek, PhD.

Krásné jarní počasí, výborná atmosféra a bezchybná práce organizátorů, to vše přispělo ke spokojenosti účastníků a odrazilo se dozajista i v hudebních

výkonech souborů. O vynikající umělecké úrovni letošní přehlídky svědčí mimo jiné i fakt, že téměř polovina soutěžících souborů si vyzpívala zlato (podrobnosti ve výsledkové listině a článku prof. Koláře, které připravujeme pro letní číslo časopisu CANTUS).

Za svou nedlouhou existenci festival Zahrada získal velmi dobré renomé a stal se oblíbeným místem setkávání dětských zpěváků, sbormistrů i cílem hudbymilovných Pražanů.

Přejme mu do dalších let mnoho soutěžících sborů, pochopení radních MČ Prahy 11 a vedení centra Zahrada, i přízeň sponzorů. Pořadatelům pak popřejme mnoho úspěchů, sil i zapálení pro věc. Krásné jaro a nashledanou na jubilejní páté Zahradě sborového zpěvu 2010!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)