Sborová Zahrada písní otevřela jarní sezónu

Pořadatelem a hostitelem celostátního soutěžního festivalu dětských pěveckých sborů Zahrada písní, který se již tradičně otevírá jarní sezónu našich dětských zpěváčků je DPS Svítání. Partnerem a spolupořadatelem festivalu je Unie českých pěveckých sborů.



Redakce, pátek 13. dubna 2018
Magazín > Sborový život

Zahrada písní 2018

archiv festivalu / Zahrada písní

I letos byl o účast na akci mimořádný zájem, vystoupilo zde na čtyřicet dětských kolektivů z celé republiky. Sbory soutěžily ve třech věkových kategoriích a jejich výkony posuzovala odborná porota ve složení: MgA. Alena Vimrová, prof. Jiří Kolář a Mgr. Marek Valášek, PhD.

Krásné jarní počasí, výborná atmosféra a bezchybná práce organizátorů, to vše přispělo ke spokojenosti účastníků a odrazilo i v hudebních výkonech souborů. O mimořádné umělecké úrovni letošní přehlídky svědčí mimo jiné i fakt, že téměř polovina soutěžících souborů si vyzpívala zlato a pouze pět sborů skončilo v bronzovém pásmu.

Podrobnosti o výsledcích najdete v oficiální listině festivalu a v článku předsedy poroty festivalu Dr. Marka Valáška, které připravujeme pro letní číslo časopisu CANTUS.

Výsledkovou listinu naleznete zde.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)